Bohemia Energy zkrachovala. Jak si odběratelé poradí?!

Bohemia Energy zkrachovala. Jak si odběratelé poradí?!
ilustrační foto logo

Skupina BOHEMIA ENERGY ukončila s okamžitou platností dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. Stávající zákazníci tak musí hledat nové dodavatele pro bezmála milion odběratelských míst. Není to ale jednoduché.

„K tomuto razantnímu kroku nás přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích, kdy cena obou dodávaných komodit je nyní třikrát vyšší, než byla v loňském roce. Vždy jsme se pro Vás snažili zajistit co nejvýhodnější podmínky, ale tento bezprecedentní nárůst nám to již nadále neumožňuje,“ píše společnost.

„Měla jsem tušení, kam se to řítí a tak jsem chtěla přejít k E.ON. Jenže mi řekli, že momentálně mají stop stav a nové odběratele neberou,“ sdělila redakci paní Zdena, která oslovila, zatím bez reakce, i další velkou společnost, RWE.  

Dodávky energií bude pro zákazníky zajišťovat tzv. Dodavatel poslední instance, a to po dobu následujících 6 měsíců. Právo zajištění kontinuální dodávky prostřednictvím Dodavatele poslední instance odběratelům vzniká ze zákona a nemusí se tak obávat přerušení dodávek.

Veškeré informace k vyúčtování a dalším krokům naleznete na https://www.bohemiaenergy.cz/. (ber)

Poslat nový komentář