Město nakoupí energie a plyn pro roky 2021–2022 výhodně

Město nakoupí energie a plyn pro roky 2021–2022 výhodně
Ilustrační foto ber

Město opět nakoupí energii pro městské organizace a podniky v jednom balíku a při výběru dodavatele se mu podařilo výrazně ušetřit.

Radní již vybrali budoucí dodavatele elektřiny a plynu. Dodavatelem plynu bude společnost Pražská plynárenská, a.s., Praha 1 - Nové město, dodavatelem elektřiny společnost CONTE spol. s r.o., Praha 1 - Staré město. Nabídky těchto společností splnily všechny podmínky zadávacího řízení a jsou ekonomicky nejvýhodnější.

Předmětem veřejné zakázky je fyzická dodávka elektřiny a zemního plynu do příspěvkových organizací zřízených městem Prostějovem a dalších, městem založených nebo ovládaných organizací.

„Nabídky jsou vždy hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Je hodnocena celková cena dodávané komodity při předpokládané spotřebě za období plnění zakázky pro všechny zadavatele. Hodnocení pro obě části zakázky proběhlo prostřednictvím elektronické aukce. V obou aukcích se podařilo dosáhnout příznivých cen. Vlastní administrací nákupu energií v otevřeném zadávacím řízení došlo také k úspoře poplatků za nákup na komoditní burze ve výši 240 tisíc korun (včetně DPH) a to nás pochopitelně velice těší,“ usmívá se první náměstek primátora Jiří Pospíšil a dodává:

Dodávka elektrické energie bude zahajovat 1. ledna 2021, její ukončení je 31 prosince 2022; dodávka zemního plynu pak startuje opět 1. ledna 2021 a končí 1.  ledna 2022. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 29, 6 milionu korun (bez DPH). Pro dodávku elektřiny byly osloveny tři firmy, pro dodávku plynu také tři subjekty. (red)

Poslat nový komentář