Florbaloví junioři zničili Horní Suchou, pak padli s oslabeným Šumperkem

Florbaloví junioři zničili Horní Suchou, pak padli s oslabeným Šumperkem
Foto Radim Nemela

Kolotoč druhé nejvyšší juniorské florbalové soutěže zanesl prostějovské hráče do Horní Suché, kde se postavili domácímu týmu a Šumperku. Ani v jednom duelu nezvítězil favorit, protože v prvním dokázali Hanáci zlikvidovat Horní Suchou 6:0 a ve druhém proti Šumperku, který nastoupil ve velmi okleštěné sestavě, padli 9:7.

První zápas začal pro Hanáky výborně, dokázali totiž zaskočit domácí tým, měli štěstí v koncovce a po úvodních patnácti minutách vedli 3:0. V prostřední části přidali další dvě branky a před závěrečným dějstvím měli komfortní náskok pěti branek. O ten se v závěru nemuseli bát, přestože domácí tým si šance vytvořil, měl ovšem v zakončení takovou smůlu, že by branku asi nevstřelil ani kdyby zápas měl osm třetin. Prostějovští nakonec přidali v poslední třetině ještě gól a zpečetili tak na konečných 6:0.

Ve druhém duelu se hráčům SK K2 postavil Šumperk, který nastoupil pouze v sedmi lidech a je jedním z týmů, s nimiž Prostějov bojuje o záchranu. Šumperští se nicméně na utkání připravili dobře a stejně jako vstoupili hráči Prostějova skvěle do utkání s Horní Suchou, vstoupili modrožlutí právě do zápasu s prostějovským SK a také šli již v úvodu do vedení 3:0. Od druhé třetiny začali Prostějované stíhat svého soupeře, ten jim však vždy odskočil a tato hra na kočku a myš v podstatě trvala až do konce utkání, kdy svítilo na tabuli konečné skóre 9:7 pro Šumperk. Tento výsledek Hanáky zvlášť mrzí kvůli tomu, že právě šumperský Asper je jedním z největších konkurentů v bojích o záchranu soutěže a k jednomu bodu jim stačilo pouze proměnit dvě trestná střílení, která měli k dispozici kapitán Maťcha a posila z Olomouce Daniel Tichý, ale branku z nich nevsítili. I tak se však Prostějovští stále drží na sedmé pozici zajišťující záchranu soutěže s pětibodovým náskokem na Mohelnici, ta má však čtyři mače k dobru!

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář