Modernizace dopravního terminálu na Floriánském náměstí zahájí v dubnu

Modernizace dopravního terminálu na Floriánském náměstí zahájí v dubnu
ilustrační foto nákres MMP

Radní dali zelenou zadávacímu řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce dopravního terminálu. 

„Modernizace se konkrétně bude týkat přemístění linek příměstské autobusové dopravy z ulice Hliníky do modernizovaného dopravního terminálu - podél ulice Blahoslavovy. Dojde k úpravě celého Floriánského náměstí, kde budou obnoveny veškeré zpevněné plochy. Podél komunikace v ulici Hliníky vznikne kolmé a šikmé parkovací stání, v místě přechodu stezky pro cyklisty, přes komunikaci v ulici Hliníky vybudujeme vyvýšený zpomalovací práh pro zklidnění dopravy,“ popsal primátor města Prostějova František Jura.

Výzva k podání nabídky byla zaslána osmi možným dodavatelům. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 29,1 milionu korun (bez DPH), předpokládaný termín zahájení prací 1. 4. 2019, požadovaný termín dokončení prací 31. 8. 2019.

„Realizace díla bude rozdělena do čtyř na sebe navazujících etap tak, aby byl průběžně zajištěn provoz dotčených komunikací. Záruku za jakost stavebních prací požadujeme v pevné délce 60 měsíců, záruku za instalované zařízení, výrobky a prvky dle záruky výrobce, nejméně však 24 měsíců a záruku za trvanlivost vodorovného dopravního značení v pevné délce 24 měsíců. Jakost bude ručena pěti procenty z nabídkové ceny díla. Pojištění dodavatele na riziko škody způsobené třetím osobám pak požadujeme ve výši pojistné částky deset milionů korun, stavební a montážní pojištění ve výši pojistné částky osm milionů korun,“ vyjmenoval nutné jištění náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Pro hodnocení kritérií, s ohledem na charakter a rozsah zakázky, nebude využita elektronická aukce. Stavební práce budou financovány z prostředků města a spolufinancovány z dotačních prostředků poskytnutých z IROP olomoucké aglomerace. (red)

Poslat nový komentář