Náměstí okrášlí letničky, Floriánské náměstí květinové pyramidy

Náměstí okrášlí letničky, Floriánské náměstí květinové pyramidy
Ilustrační foto MMPv

Město Prostějov opět okrášlí květiny a zeleň. Konkrétně se jedná o jarní výsadbu okrasné zeleně v centru města, či zatravnění nových ploch. Pravidelně, od roku 2015, získává město květinový háv v podobě výsadby a následné údržby záhonů a výsadby letniček.

„Dále plánujeme dokončení výměny keřů na trvalkové záhony v ulici Rejskova a zatravnění nově vzniklé plochy po výsadbě stromů podél cyklostezky na Bedihošť. Celkové náklady na uvedené, včetně následné údržby jsou 973.700 Kč (bez DPH),“ informoval první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Výsadba letniček se bude týkat náměstí T. G. Masaryka, dále budou opět v centru města zavěšeny nádoby na sloupech veřejného osvětlení. Letničky budou vysazeny i do květinových pyramid. Bude se pokračovat ve výměně keřů za trvalkové záhony v ulici Rejskova.

„Peníze jdou z prostředků Fondu zeleně, odbor rozvoje a investic pracuje v současné době na tvorbě projektu úprav zeleně před vchodem do školy na Husově náměstí, v jejíž budově našlo azyl i divadlo Point. Měl by vzniknout prostor pro setkávání studentů v příjemném venkovním prostoru a já pevně věřím, že jak komise životního prostředí, tak i rada města posvětí tyto úpravy, které by mohly být hrazeny právě z financí fondu zeleně,“ náměstkyně Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář