Skvostná sobota v krajském přeboru, trio K-K-U bere devět bodů

Skvostná sobota v krajském přeboru, trio K-K-U bere devět bodů
ilustrační foto

Na jedničku vyšly třet zástupcům našeho okresy zápasy v krajském přeboru. Konice získala tři body z horké půdy ve Zlatých Horách, Kralice si doma připsaly první vítězství v sezóně, když zdolaly 4:1 Želatovice, a Určice stejným poměrem naplno bodovaly v Opatovicích.

Konická výhra na severuNa severu kraje ve Zlatých Horách se Konici tradičně příliš nedaří, tentokrát však brala všechny body. První poločas jí sice nevyšel, když se v 15. minutě trefil domácí Brückner, po změně stran však již hosté zcela ovládli hru – hned v 52. vyrovnali po chybě brankáře Švrčiny, rozdílovou branku pak vstřelili v 80. minutě po dlouhém výkopu brankáře Kmecika a pohotovém zakončení. Konečnou podobu výsledku pak dali Koničtí v 90. minutě z trestného kopu. Kaňkou na zápase jsou tři vyloučení, z nichž jedno postihlo konického Novotného, který si tak zřejmě příští kolo nezahraje.

TJ Zlaté Hory – Sokol Konice 1:3 (1:0)

První vítězství KralicKralice chtěly proti Želatovicím poprvé v novém ročníku bodovat a rázně k tomu nakročily již v 5. minutě, kdy penaltu proměnil Valtr a hosté nadto museli dohrávat o deseti po vyloučení beka Čtvrtníčka. Ani to jim však na elánu neubralo a vypracovali si několik gólových příležitostí. Uspět v sobotu v Kralicích jim však nebylo přáno, protože z další velké šance Kralických padl druhý gól, který po přihrávce Vybíhala obstaral Cibulka. Pak se Želatovicím ještě zranil brankář Sova, přesto dokázaly těsně před odchodem do kabin snížit na 1:2. Vyloučeními a zraněními decimované mužstvo z Přerovska však nemělo nárok domácím vzdorovat celých devadesát minut, proto ve druhé půli padaly góly jen do jejich sítě – jmenovitě se trefili v 55. minutě Valtr a v 66. Vybíhal.

FC Kralice na Hané – FC Želatovice 4:1 (2:1)Branky: 5. (z pen.) a 55. Valtr, 31. Cibulka, 66. Vybíhal – 43. Chuda. Rozhodčí: Vedral – Motal, Kopecký. ŽK: Vybíhal, Martinka – Klein, Koplík. ČK: 5. Čtvrtníček (Želatovice). Diváků: 120.FC Kralice na Hané: Urbánek – Jano, Martinka, Neoral, Martinec – Valtr, Petrásek, Pejřimovský (82. Trnavský), Vitásek – Vybíhal (70. Šín), Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.FC Želatovice: Sova (31. Smékal) – Řehák, Čtvrtníček, Venský, Zehnálek – Koplík, Jemelka, Calábek (8. Lecián), Smékal (39. Klein) – Demel, Chuda. Trenér: Pavel Hošek.

Tři body do Určic přilétly ze vzduchuZačátek duelu našeho třetího zástupce v krajském přeboru patřil domácím, kteří se dostali do dvou velkých šancí, první však mířila nad, druhou pokryl brankář Nejezchleb. Na druhé straně z první velké šance zahřmělo – na Losův roh si naskočil Javořík a hlavou otevřel skóre. Jedinečnou šanci na vyrovnání měli Opatovičtí po půlhodině hry, kdy rozhodčí po faulu Nejezchleba odpískal penaltu, určický brankář jí však fantasticky zlikvidoval. Domácí však přesto těsně před přestávkou srovnali zásluhou Šigúta. Zápas tak rozhodla až čtyřminutovka ve druhém poločase, kdy Určice ze dvou standardek domácím odskočili – první přetavil v branku v 54. minutě Hochman, druhou v 58. po centru Lose Vodák. Definitivní tečku zápasu udělal Halouzka, který po příhře Lose stanovil konečné skóre na 4:1 ve prospěch Určic.

FKM Opatovice – TJ Sokol Určice 1:4 (1:1)Branky: 45. Šigut – 20. Javořík, 54. Hochman, 58. Vodák, 87. Halouzka.Rozhodčí: Křepský – Kubec, Polanský.ŽK: Vinklárek, Pala, Šigut, Klvaňa, Strnadel – Skopalík, Nejezchleb, Los. Diváků: 100.Opatovice: Vinklárek – Goláň (49. Rakovský), Stratil, Bartošík, Pala – Ondroušek (74. Rolinc), Gerhard, Strnadel, Šigut – Hostaša (70. Novotný), Klvaňa. Trenér: Stanislav Matýska.Určice: Nejezchleb – Javořík, Skopalík (88. Peka), Vaněk, Ján – Bokůvka, Holly (80. Halouzka), Los (90. Petržela), Hochman – Matoušek, Vodák. Trenér: Evžen Kučera.

Další výsledky mužstev Prostějovska v krajských soutěžích:I.A třída, sk. A: Konice "B" – Leština 3:2I.A třída, sk. B: Nové Sady – Čechovice 3:1, Slatinice – Haná Prostějov 0:0, Plumlov – Dub n.M. 0:1, Klenovice – Hlubočky 3:0I.B třída, sk. A: Nezamyslice – Lipová 0:3, Kostelec – Všechovice 3:2, Pivín – Vrchoslavice 1:3, Mostkovice – Beňov 0:2, Jesenec – Radslavice 3:2I.B třída, sk. B: Červenka – Protivanov 3:1

(zkl)

Poslat nový komentář