Novým šéfem okresního fotbalu je Milan Elfmark

Novým šéfem okresního fotbalu je Milan Elfmark
Ilustrační foto (autor: Jiří Ipser, http://1wotan.rajce.idnes.cz/)

Novým předsedou prostějovského okresního fotbalového svazu se v sobotu v H-clubu stal předseda Sokola Olšany a starosta obce Milan Elfmark, který v tajných volbách porazil stávajícího předsedu Vladimíra Trundu.

Volbě předsedy předcházelo rozeslání dopisu stávajícího předsedy šéfům všech oddílů v okrese, ve kterém napadl předsedu dobromilického klubu Jaroslava Jordána z ovlivňování členů výboru při udělování dotace, i funkcionáře 1. SK Prostějov z nátlaku na delegáty valné hromady. Dle reakcí mu tento dopis vpředvečer zasedání uškodil.

Potvrdilo to pak i samotné hlasování, kterého se nakonec zúčastnil pouze Milan Elfmark s Vladimírem Trundou, původně třetí uchazeč Roman Minx před volbou odstoupil a podpořil prvního jmenovaného. Výsledky voleb pak dopadly jednoznačně pro Elfmarka, který získal 29 hlasů oproti pouhým 10 pro Trundu.

Nový předseda si pro čtyřletou práci v čele OFS klade za cíl především zlepšení komunikace klubů s centrem a jejich větší zapojení do činnosti svazu. K tomu by mu měla pomoci i výjezdní zasedání výkonného výboru, která v projevu slíbil organizovat. Za důležité také považuje větší zapojení obecních úřadů do podpory fotbalových oddílů a oboustranně výhodnou spolupráci mezi 1.SK a vesnickými kluby. V nastolené práci by pak chtěl pokračovat v disciplinární komisi i komisi rozhodčích.

Do šestičlenného výkonného výboru se hned napoprvé dostalo hned pět nových tváří. Vedle Miroslava Juránka, který obhájil svoji pozici, v nejvyšším svazovém orgánu zasednou Ladislav Dudík z 1.SK Prostějov, Jan Kubalák z Klenovic na Hané, jehož prioritami jsou mládež a řešení situace ve III. a IV. třídě, Roman Minx ze Ptení, který chce podporovat kluby na sever od Prostějova a rovněž reorganizovat III. a IV. třídu, Jiří Přikryl ze Smržic, který by chtěl zintenzivnit spolupráci mezi kluby, brát ohled na přání malých klubů a starat se o mládež, a Josef Sklenář z Čechovic. Členy revizní komise pak byli zvoleni Roman Jedlička z Konice, Miroslav Navrátil z Plumlova a Stanislav Píchal z Kostelce na Hané.

(zkl)

Poslat nový komentář