Konice ve Zlatých Horách zahazovala, proto prohrála

Konice ve Zlatých Horách zahazovala, proto prohrála

Fotbal nemá logiku. Toto otřepané heslo Tomáše Pospíchala opět došlo svého naplnění o víkendovém utkání Konice ve Zlatých Horách. Přestože hosté byli po většinu zápasu lepším celkem, nakonec se po jediné povedené střele domácích museli zpod jesenických hřebenů pakovat bez bodového zisku.

Utkání se neslo ve stylu, v jakém se očekávalo a jaký je ve Zlatých Horách pravidelně k vidění. Bojovný, urputný fotbal s řadou chyb v rozehvráce, zapříčiněných i hrbolatým zlatohorským hřištěm, a bojem o každý metr hřiště. Konice poprvé zahrozila ve třetí minutě, kdy vyslal na domácího brankáře Švrčinu slabou střelu Bednář. Do další šance se dostal až ve 22. Schön, svůj průnik po pravém křídle ale nezakončil. Domácí praktikovali hru s rychlým přechodem do útoku a pasy na rychlého Charalambidise, který se však nedokázal prosadit, a tak i dále diktovala tempo hry Kovářova ekipa. Blízko gólu měl ve 38. debutant v základní sestavě Konice Petr Vydržel, který z malého vápna místo zpracování a střely volil střelu z první, která skončila nad. V závěru poločasu ještě Konice přimáčkla domácí před jejich šestnáctku, ale sérii závarů v gól nedokázala přetavit.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Konice se do svého soupeře pustila zhurta a hned v 50. minutě mohl skórovat opět Vydržel, prudkou střelu z hranice vápna však namířil těsně nad. Domácí se stále spoléhali na rychlého Charalambidise, který mohl skórovat po zaváhání Schöna ve středu hřiště, svůj brejk ale nezakončil. Tlak Konice narůstal a přišly i šance – v 57. se do centru z pravé strany položil Škoda, rybičkou ale mířil jen do rukou brankáře Zlatých Hor. O pět minut později měl nadějnou pozici na skórování Bednář, trestný kop z hranice šestnáctky ale nasměroval nad. Další velkou šanci měl v 71. Řehák, který si naskočil opět na centr z pravé strany, ve vyložené pozici ale mířil jen do Švrčinových rukou. A tak přišel trest. Domácí z ojedinělého útoku zatopili Kmecikovi ve vápně natolik, že se k odraženému míči dostal Sklenařík a poslal domácí do vedení. Konice i poté tlačila, do vyložené příležitosti se však dostal až v 90. minutě Řehák, dopadl však stejně jako všichni jeho spoluhráči před ním. Konice proto prohrála ve Zlatých Horách 0:1.

Trenér domácích Milan Biedrava si po utkání mohl zhluboka oddechnout. Do zápasu nastupovalo jeho mužstvo bez zraněného Chovana a hned ve 22. minutě přišlo o dalšího důležitého hráče Vaclíka. To nabouralo zlatohorskou hru. „Tato situace nás rozhodila a museli jsme jí přizpůsobit náš styl hry. Výkon však nebyl dobrý,“ uznal po zápase Biedrava. Ve druhém poločase jeho mužstvo spoléhalo na brejky a jeden z nich čtvrt hodiny před koncem proměnilo. „Byla to naše taktika. Musím říct, že dnes jsme měli v zápase hodně štěstí, protože Konice nás přehrávala. Zápas jsme však odjezdili, a o to je vítězství cennější,“ dodal domácí kouč.

Velký smutek převládal v hlase jeho protějšku, trenéra Konice Svatopluka Kováře. „Musím říct, že takhle promarněný zápas jsem již dlouho nezažil. Panuje ve mně velké zklamání,“ jen těžce ze sebe po zápase soukal konický lodivod. Přitom jeho mužstvo sahalo po třech bodech. „První půle byla zcela v naší režii, ve druhém se již domácí osmělili,“ potvrdil Kovář. Jeho celek však shořel na efektivitě. „Fotbal se nehraje na krásu a v zakončení jsme dnes propadli. Čím to? Asi nedostatkem důrazu a klidu ve finální fázi,“ nehledal výmluvy Kovář. Zlaté Hory jej ničím nepřekvapily. „Šli jsme na ně s taktikou celoplošného bránění, které se nám dařilo a domácí jsme nepustili do hry. Co je nám to však platné, když to nepotvrdíme brankou,“ vracel se k meritu sobotního zápasu – konické žalostné koncovce – konický kormidelník. Své svěřence však jinak za výkon pochválil. „Zápas odbojovali, podali obětavý výkon. Pochválit bych chtěl výkon Vydržela, který nastoupil ke svému prvnímu utkání v základní sestavě, ale nebál se a na hřišti se rval,“ doplnil Svatopluk Kovář.

FK Zlaté Hory – Sokol Konice 1:0 (0:0)
Branka: 76. Sklenařík
Žluté karty: Charalambidis, Minka, Filip Škoda – Řehák, Novotný, Ullmann
Rozhodčí: Tomeček – Lakomý, Polanský. Delegát: Žák. Diváků: 150

Sestavy:
Zlaté Hory: Švrčina – Martinka, Křivan, Filip Škoda, David Biedrava – Charalambidis, Minka, Plhák (90. Čermák), Vaclík (22. Šos) – Ihnatišin, Sklenařík. Trenér: Milan Biedrava
Konice: Kmecik – Růžička, Řehák, Ullmann, David Škoda – Klobáska, Bednář, Schön, Novotný – Vydržel (77. Bílý), Kryl. Trenér: Svatopluk Kovář

Statistiky utkání:
střely na branku: 2:4
střely mimo: 1:4
rohy: 3:4
ofsajdy: 1:2
fauly: 15:14

Poslat nový komentář