Haná jede! Odnesl to Hněvotín

Haná jede! Odnesl to Hněvotín
Foto Zdeněk Kulíš

Haná Prostějov – FC Hněvotín: 5:2 (1:1)

V 5. kole 1.B třídy skupiny B olomouckého KFS se Hanáci utkali v sobotu na hřišti v Olympijské ulici s fotbalisty FC Hněvotín. Celou první půlhodinu zápasu se obě mužstva oťukávala a do větších šancí se nedostávala. Velké vedro všem odebíralo síly a také to bylo znát na přesnosti přihrávek. Ve 32. minutě se dostal hostující hráč Matěj Holub k odraženému míči a střelou k tyči poslal Hněvotín do vedení - 0:1. O tři minuty později mohlo být vyrovnáno, ale hlavička Koláře trefila pouze tyč. Ve 41. minutě využil zmatku v obraně hostí Michal Čermák a hlavou vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase to Hanáci roztočili hned od začátku a pro hosty nastalo peklo. Hladký poslal do brejku Zatloukala, ale jeho střelu brankář Běhalík ještě vyrazil. V 55. minutě šel míč po ose Danis, Hladký a Marek Zatloukal a posledně jmenovaný se konečně prosadil – 2:1. Hosté ještě zahrozili o dvě minuty později, ale jejich snaha skončila na tyči domácí branky. V 62. minutě se opřel za vápnem do míče Štefan Danis a jeho bomba vymetla šibenici Běhalíkovi branky - 3:1. V 68. minutě přihrál Typner Štefanu Danisovi a ten svoje sólo zakončil brankou – 4:1. Pátou branku zaskočeným hráčům Hněvotína vsítil „bodlem“ z hranice šestnáctky Radovan Světlík – 5:1! Hostům se ještě podařilo v 74. minutě náhodnou střelou korigovat Matějem Holubem na 5:2. Zápas se poté už dohrával v pohodě a Hanáci do nedělního zápasu Loštic ve Smržicích okupují první příčku tabulky! V příštím kole přivítají Hanáci v neděli 13. září v 10.15 hodin tým Velkého Týnce.

Branky: 41. Michal Čermák, 55. Marek Zatloukal, 62. a 68. Štefan Danis, 72. Radovan Světlík – 32. a 74. Matěj Holub

Rozhodčí: Novák – Vedral, Jelínek

Diváků: 43      

ŽK: Holub, Sova, Šulc (Hněvotín)

Sestavy mužstev: 

Haná Prostějov: Marák - Světlík, Macourek, Čermák, Martin Kolář (74. Kumstát) – Hladký (85. Jančiar), Krupička, Typner, Jakub Novák – Danis, Zatloukal (77. Strouhal)  

Trenér: Daniel Kolář

FC Hněvotín: Běhalík – Cohl (67. Sova), Juřen, Dokoupil, Šlosar – Kropáč, Šenkyřík (46. Kravčík), Holub, Vyroubal – Jiří Šulc (65. Krejčí), Jan Šulc    

Trenér: Michal Barčík

(Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář