První jarní výhra Hanáků. Sokol Doloplazy – Haná Prostějov 2:3 (0:1)

První jarní výhra Hanáků. Sokol Doloplazy – Haná Prostějov 2:3 (0:1)
Foto Zdeněk Kaprál
Další fotky: 
První jarní výhra Hanáků. Sokol Doloplazy – Haná Prostějov 2:3 (0:1)
První jarní výhra Hanáků. Sokol Doloplazy – Haná Prostějov 2:3 (0:1)

V 18. kole 1. B třídy skupiny B. olomouckého KFS nastoupili Hanáci na hřišti Sokola Doloplazy. Už v 7. minutě zahrozili domácí, ale střela Malého orazítkovala břevno Marákovy branky. O minutu později dálková střela domácího Dohnala jen těsně minula hostující branku.

Ve 13. minutě se dostal míč k hostujícímu Gáborovi, ale jeho střela šla nad domácí branku. Také v 19.  minutě střela stejného hráče hostí nenašla svůj cíl. Ve 38. minutě se Hanáci konečně dočkali branky. Z levé strany nacentroval Jakub Novák a Gábor ve výskoku umístil hlavou míč vedle domácího Šišky. Ve druhém poločase domácí využili slabší chvilky Hanáků a během tří minut otočili skóre zápasu. V 63. minutě to byl Jaroslav Dočkal, který zblízka vyrovnal na 1:1. O tři minuty později hlavou Stach zvýšil na 2:1 pro Doloplazy. Hanáci se přesto nevzdávali a v 71. minutě vyrovnali! Gábor zahrával rohový kop a míč z hlavičky Čermáka skončil za zády Šišky – 2:2. V 89. minutě běžel na domácího gólmana Jakub Novák, ale jeho prudkou střelu Šiška robinzonádou vyrazil na roh. Ten zahrával Gábor a míč odražený domácími beky dorazil do branky střídající Strouhal - 2:3. V nastaveném čase už domácí nestihli vyrovnat a tak si Hanáci vezou první tři jarní body.

Hodnocení zápasu trenérem Hané PV Danielem Kolářem: „Z naší strany dnes opět výborně odbojované utkání. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli o něco víc nebezpečných šancí a podle mě zaslouženě vedli 1:0. Mezi 55. a 65. minutou jsme měli hluchých deset minut, kdy nás domácí přehrávali a zaslouženě výsledek otočili. My se ale nevzdali, podařilo se nám  vyrovnat a nakonec i vstřelit vítězný gól. Gratuluji všem našim hráčům a musím také ocenit výborný výkon všech tří rozhodčích.“

Branky: 63. Jaroslav Dočkal, 66. Stach – 38. Gábor, 71. Čermák, 90. Strouhal

ŽK: Dohnal – Sirotka, Typner

Rozhodčí: Novák – Petr, Rubáček 

Diváků: 145

Sestavy

Sokol Doloplazy: Šiška – Glier, Kropáček, Martin Dočkal, Dohnal – Malý (83. Tomeček), Magna, Zábranský(73. Chlanda), Jaroslav Dočkal – Götzel, Stach    Trenér: Lukáš Mrakava

Haná Prostějov: Marák – Trnavský (89. Jančiar), Kadlec, Čermák, Cibulec – Hladký, Krupička, Typner (83. Strouhal), Jakub Novák – Gábor, Sirotka( 62.Kaprál)    Trenér: Daniel Kolář. (Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář