Hanáci měli v zápase s Velkým Týncem štěstí

Hanáci měli v zápase s Velkým Týncem štěstí
Foto Zdeněk Kulíšek

Haná Prostějov – TJ Sokol Velký Týnec 2:1 (1:0)

Tentokrát nastoupili Hanáci v 6. kole 1.B třídy skupiny B olomouckého KFS na „umělce“. V prvním poločase se do více šancí dostávali Hanáci, ale ujala se pouze jedna. Ve 14. minutě zahrával Krupička rohový kop a míč z hlavy Světlíka brnkl o tyč a skončil v brance hostí – 1:0. Za tohoto stavu se šlo po 45 minutách do šaten. 

Ve druhém poločase působili Hanáci ospalým dojmem, a tak hráči Velkého Týnce využili nepozornosti v obraně Hané a Doleželem vyrovnali na 1:1. A to hráli od 63. minuty bez vyloučeného Dosoudila. Po vyrovnávacím gólu se oba soupeři snažili otočit skóre na svou stranu. Už to vypadalo, že se budou kopat penalty, když v 87. minutě vyslal na týneckého brankáře prudkou střelu Cibulec a gólman ji pod paží pustil do sítě – 2:1. V příštím kole zajíždí Hanáci v neděli 20. září dopoledne na hřiště Černovíra.

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Vyrovnaný zápas, ve kterém jsme si zvláště v prvním poločase vytvořili více šancí než soupeř a zaslouženě po půli vedli. Ve druhém poločase upadla naše hra do podprůměru a když jsme si ojedinělého protiútoku nechali vstřelit vyrovnávací gól, vypadalo to už na remízu. V závěru zápasu naštěstí zaúřadoval Cibulec a brankář hostí, který jeho tvrdou střelu, ale jinak nepříliš nebezpečnou, neudržel a tím nám zajistil tři šťastné body!"

Branky: 14. Radovan Světlík, 87. Tomáš Cibulec – 68. Doležel

Rozhodčí: Šmíd – Kopecký, Petrásek   

Diváků: 52

ŽK: Kumstát, Cibulec, Čermák – Pospíšil, Dosoudil

ČK: 63. Dosoudil (V. Týnec)

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Světlík, Trnavský (46. Macourek), Čermák, Kumstát (77. Strouhal) – Jakub Novák, Krupička, Martin Kolář (83. Jančiar), Typner – Cibulec, Danis

Trenér: Daniel Kolář

Sokol Velký Týnec: Konečný – Coufal, Pecha, Kovařík, Dosoudil – Ehrenberger, Magna, Šíma (65. Guba), Glier – Pospíšil, Doležel

Trenér: Ivo Hlaváček.

(O. Lošťák)

Poslat nový komentář