Fanoušek Zbrojovky napadl i policistu a skončil v cele

Fanoušek Zbrojovky napadl i policistu a skončil v cele
ilustrační foto Policie ČR

V sobotu od odpoledních hodin realizovali policisté územního odboru Prostějov ve spolupráci se strážníky městské policie opatření k zajištění veřejného pořádku v souvislosti s konáním fotbalového utkání 1. SK Prostějov – Zbrojovka Brno.

Policisté během opatření řešili jeden závažnější incident u vlakového nádraží ve Sladkovského ulici. Při tom byl fanoušky hostujícího celku napaden jeden fanoušek domácích. Při incidentu několik fanoušků neuposlechlo výzev policistů a ti proto sjednali pořádek za využití donucovacích prostředků. Na místě bylo zadokumentováno celkem šest přestupků proti občanskému soužití a veřejnému pořádku.

"Jeden z brněnských fanoušků notně ovlivněný alkoholem (nadýchal 1,72 ‰) pak fyzicky napadl i policistu. Tento jednadvacetiletý mladík byl pro podezření z přečinu násilí proti úřední osobě na místě zadržen a umístěn do policejní cely. Z té byl propuštěn následující den po čtrnácté hodině po provedení nezbytných úkonů. Za uvedený přečin mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář