Fotbalový Skřítek to rozjede u olomoucké Šantovky

Fotbalový Skřítek to rozjede u olomoucké Šantovky
ilustrační foto FB

Fotbalový Skřítek o radostech i strastech fotbalistů Trpenovic měl slavnostní premiéru 31. července v Prostějově. Amatérský film Michala Grepla, Vlastimila Langa, Lukáše Sluky a Marka Gerharda sklidil úspěch i v Mostkovicích. Olomoucká premiéra je na programu 25. srpna ve 20:30 ve FunParku u Galerie Šantovka. Výtěžek ze vstupného poputuje (stejně jako v případě dosavadního promítání) na dobrou věc - tentokrát filmaři podpoří Charitu Olomouc.

Za amatérským snímkem z fotbalového prostředí stojí tým 4Friends film, jenž se shoduje, že zkusit natočit celovečerní komedii je napadlo v hospodě. "Podle původního scénáře jsme si mysleli, že natočíme pár scén, pak se to nějak slepí do sebe a budeme mít zhruba čtyřicetiminutový snímek," usmívá se Lukáš Sluka. Ukázalo se, že jejich odhad byl opravdu daleko od reality. Po mnoha úpravách se stopáž vyšplhala takřka na dvě hodiny.

Natáčet se začalo v květnu 2017, hotovo bylo v říjnu téhož roku, ale následná postprodukce byla časově mnohem náročnější a film se tak vyráběl tři roky. "Premiéru pak o další téměř rok a půl odložil Covid," dodává Sluka a doplňuje: "Celé natáčení mělo úžasnou atmosféru, pro nás všechny to byla nová zkušenost a podle toho jsme si vše náležitě užívali. Zažili jsme spoustu legrace, ale také tvrdé dřiny."

Děj snímku je zasazen do fiktivní obce Trpenovice. Místní se rozhodli po několikaleté pauze obnovit fotbalový tým, jenže nemají trenéra. Ba co víc, reálně jim hrozí sestup do nižší soutěže, a tak se rozhodnou oslovit rodáka a bývalého hráče Michala Skřítka. Ve filmu se záměrně nevyskytuje skutečná obec, aby si její obyvatelé nemysleli, že jim amatérští filmaři dělají špatné jméno. Trpenovice ale kdysi existovaly, nyní je z nich ulice Trpinky v Prostějově. (red)

Poslat nový komentář