Pohled do minulosti - letní tábor OP Prostějov

Pohled do minulosti - letní tábor OP Prostějov
Foto pohlednice
Další fotky: 
Pohled do minulosti - letní tábor OP Prostějov

 

V dobách, kdy v Prostějově fungovaly firmy jako Agrostroj či OP naplno, jezdily děti zaměstnanců na letní tábory. Zatímco ty, jejichž rodiče pracovali v Agrostroji, mířily na Horní Bečvu, OP posílalo děti do letního tábora v Oklukách.

Ten vznikl ale už před druhou světovou válkou jako prázdninová osada. Pro zaměstnance Oděvní služby Nehera jej nechal vybudovat sám pan továrník. Pohlednice pochází z roku 1941 a jako mnoho dalších, které zveřejňujeme, je už pouhou vzpomínkou. (ber)

Komentáře

Bylo to super.Mamka dělala ve zdravotnictví-jeden tábor a tata v Mechanice druhý tábor.Tak sem si užila prázdnin..Ráda vzpomínám.

Jeden rok Okluky (mám super vzpomínky na tato dětská léta. Z tábora jsme také chodili do Malého Hradiska pěšky do kina) a Prešov-OZKN Sigord Kokošovce, rok druhý... a takhle se to střídalo...Strašně jsme se na tábory těšili :) Nejraději jsem jezdil na druhý turnus, tedy uprostřed prázdnin, každý turnus měl cca 3 týdny.Velice rád na tato dětská léta vzpomínám, a věřím, že nejen já-super prázdniny v kolektivu-hry táboráky a další.Co dodat?Slovo SUPER mluví za vše :)  Dnes nic takového není, což je velká škoda!

 

Poslat nový komentář