Odešly legendy. Hned dvě

Odešly legendy. Hned dvě
Foto koláž FB

Sotva jsme se stihli vzpamatovat z odchodu Popelky Libušky Šafránkové, následoval ji do hereckého nebe Ladislav Potměšil. Teď kmotra Smrt sáhla znovu do uměleckého nebe a odvedla si slovenského herce Milana Lasicu a folkovou legendu Františka Nedvěda.

Druhý jmenovaný zemřel v neděli ve věku 73 let. František Nedvěd se věnoval country, folku a trampským písním. Vystupoval ve skupinách Brontosauři nebo Spirituál kvintet. Později rozjel sólovou dráhu, podobně jako jeho bratr Jan Nedvěd. Koncem roku 2020 mu byla diagnostikována rakovina, se kterou úspěšně bojoval až do neděle 18. července.

Milan Lasica, herec, dramatik, zpěvák, textař, moderátor, prozaik, humorista, režisér, zemřel tentýž den ve Studiu L+S v Bratislavě na koncertě s kapelou Bratislava Hot Serenaders. Dvakrát se uklonil a sesunul se k zemi…. Jedinečnému mistru zábavy bylo 81 let.

S oběma pány jsem se měla tu čest setkat osobně. S Milanem Lasicou po představení, které se konalo v rámci jednoho z ročníků prostějovské divadelní přehlídky Aplaus, s Františkem Nedvědem po koncertě u Plumlovské přehrady.   Každý byl jiný. František spíš introvert, který stál v pozadí výraznějšího bratra Jana. Tichý gentleman, jehož hlas mi budou už navždy připomínat songy jako Bláznova ukolébavka či Kočovní herci.

Milan Lasica byl „případ“ v dobrém slova smyslu. Než jsem se stačila na něco zeptat, zahltil mne takovou spoustou informací, že jsem se celou smluvenou schůzkou prosmála.    A s úsměvem na něj budu vzpomínat, kdykoli si pustím Saturnina, kde báječně ztvárnil doktora Vlacha, nebo Srdečný pozdrav ze zeměkoule, kde si střihl s kolegou Satinským mimozemšťana.

Pánové, oba budete velmi chybět. Čest vaší památce! (ber)

Poslat nový komentář