Hlas jako zvon a rockové srdce. To je zpěvačka Gabriela V.G.

Hlas jako zvon a rockové srdce. To je zpěvačka Gabriela V.G.
Foto GVG
Další fotky: 
Hlas jako zvon a rockové srdce. To je zpěvačka Gabriela V.G.
Hlas jako zvon a rockové srdce. To je zpěvačka Gabriela V.G.

Vypadá jako teenager a přesto má tři děti. Dovedli byste si ji představit s kyticí lučních květů a ona raději drží kytaru. Čekali byste chytlavé popové melodie, jenže ona je spíš Špinarka či Pink. Říká si Gabriela V.G., žije v Prostějově a pomalu se dere do povědomí milovníků rockové muziky. Mimo jiné i prostřednictvím youtube.

S muzikantkou, skladatelkou, textařkou a také manželkou a mámou Gabrielou Vodrážkovou Greplovou  jsme si povídali o lecčem.

Můžeš se krátce představit?

Pocházím z Konice a k muzice jsem měla, díky tátovi, vždycky blízko. Můj tatínek, Alois Grepl založil, mimo jiné, kapelu Arest a já s ní od patnácti let hrála. Po tátovi, který nechal hraní a věnoval se zvukařině, jsem přebrala starost o Arest. Účinkovala jsem i v metalové kapele Tenebra, teď se věnuji i svému sólovému projektu Gabriela V.G.

Ženská s kytarou je v kapele výjimkou. Ty navíc skládáš texty...

Já chodila do hudebky na hodiny klavíru, ale ty mě nenadchly. Takže jsem se začala sama učit na kytaru. Texty už přišly tak nějak samozřejmě. Většina těch mých je o tom, co se mi stalo, či děje, týká se to mého života. To je například skladba Táta, kterou jsem věnovala tatínkovi, který před časem odešel navždy. Ale musím říct, že nebýt mého manžela, nic z toho by se asi nestalo.

Jak to myslíš?

Můj muž je můj hnací motor. Hraje se mnu v kapele, píše hubu, je nesmírně činorodý a věci dotahuje do konce. Já bych texty, které delší dobu píšu, nikdy neměla odvahu vytáhnout. On prosazuje názor, že Gabriela V.G. by měla hrát a zpívat jen vlastní tvorbu. No a já, pro klid doma, spolupracuji (smích).  

Máte několik videoklipů na youtube, plánujete další?

Ona to není legrace, natočit klip. Musíme hledat lokality, napsat scénář, udělat kamerové zkoušky, naplánovat natáčení. K tomu všichni chodíme do práce, máme děti. Už to natáčení hodně komplikuje. Nu, a taky sehnat správný tým lidí, které to baví a jdou do toho s námi. Ale ano, plánujeme natočit klip Sněhurka, který bychom rádi věnovali předčasně narozeným dětem. Mimo jiné mezi ně patří moje mladší dcera.

Rádi bychom letos dokončili i naše autorské CD, na kterém už delší dobu pracujeme.

Při natáčení využíváte i kamarády, jak jsem si všimla...

Ano, třeba ve Ztroskotané účinkuje můj kamarád Ondra Růžička. A moc mu ta role sluší. Za kamerou stál Tomáš Továrek, který videoklip zrealizoval po technické stránce. Můžete se podívat na https://www.youtube.com/watch?v=7un-8GZi5tE.

Tak video je video, co takhle koncert na živo. Kde vás mohou čtenáři vidět a slyšet?

Mimo jiné 2. června na náměstí ve Šternberku, kde budeme hrát v rámci závodu Ecce Homo, pak přejíždíme na RecesFest do Mezic u Nákla. 15. června budeme v Konici na Legendách. Pokud je to daleko, hrajeme pod plumlovským zámkem u Sandokana, ale to až 28. července.

Takže, až někde zaslechnete hlas jako zvon, není to Pink, ani Špinarka. Je to máma od dětí, které Osud nadělil do vínku jedinečný talent. (ber)

Poslat nový komentář