Tenisový Haná cup už dosáhl plný tucet turnajů

Tenisový Haná cup už dosáhl plný tucet turnajů
Foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov
Další fotky: 
Tenisový Haná cup už dosáhl plný tucet turnajů
Tenisový Haná cup už dosáhl plný tucet turnajů

V sobotu 29. července 2023 se uskutečnil v tenisovém areálu ve Sportovní ulici v Prostějově dvanáctý ročník tenisového Haná cupu ve čtyřhře. Opět byl uspořádán v rámci fyzické přípravy před nadcházející fotbalovou sezónou 2023/2024.

Turnaj byl rozlosován do dvou pětičlenných skupin, pokud možno tenista a fotbalista spolu. Skupinu A vyhrála dvojice Světlík, Lošťák s osmi body, druzí skončili Pospíšil, Ondráček s šesti body, třetí místo obsadil pár Kadlec, Jančiar, čtvrtý flek získal pár Kolář, Kratochvíl a páté místo pár Miloš a Lukáš Rubešovi.

Zato skupina B byla velice vyrovnaná a bojovalo se až do posledního gamu, protože tři dvojice měli tři výhry a jednu porážku. Nakonec rozhodla tabulka ze vzájemných zápasů. První místo obsadil pár Cibulec, Kaprál 6 bodů a skóre 12:10 (+2), druzí skončili Zlámal s Ošlejškem 6 bodů 9:8 (+1) a třetí Jeřábek, Čermák 6 odůb 9:12 (-3). Čtvrté místo obsadil pár Hanák, Strouhal a pátí skončili Typner a Macourek.

Ve finále se střetly dvojice Cibulec, Kaprál a Světlík, Lošťák a po výhře 6:2 byla šťastnější první dvojice. V zápase o bronz porazil pár Pospíšil, Ondráček Zlámala s Ošlejškem 6:4. O páté místo porazili Jeřábek a Čermák Kadlece s Jančiarem 6:2. Sedmí skončili Hanák se Strouhalem po výhře 6:3 nad dvojicí Kolář, Kratochvíl. Devátí skončili Miloš a Lukáš Rubešovi, kteří porazili Typnera s Macourkem 6:1. Celý turnaj silně narušil déšť, který zahnal aktéry několikrát pod střechu.

Kuriozitou turnaje je věkový rozdíl mezi nejstarším a nejmladším hráčem, který byl 47 let! Po skončení turnaje byly rozdány ceny a všichni účastníci se těší na další ročník. V závěru je třeba poděkovat Tomáši Cibulcovi, který i přes nepřízeň počasí perfektně zorganizoval celý turnaj a také Antonínu (Hilarius) Veselému, který připravil kurty ke hře. (Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář