Fotbalisté Hané opět bodovali. Tentokrát v Moravském Berouně

Fotbalisté Hané opět bodovali. Tentokrát v Moravském Berouně
Foto Oldřich Lošťák

TJ Granitol Moravský Beroun – Haná Prostějov 2:3 (2:2).

Ve čtvrtém kole 1.B třídy skupiny B olomouckého KFS se utkali Hanáci na „horké půdě“ v Moravském Berouně. Domácí sehráli s Hanáky vyrovnaný zápas a poprvé zahrozili v 11. minutě. Brankář Marák byl ale pozorný a sérii střel zneškodnil. V 15. minutě byl na polovině domácích faulován Jakub Novák a nařízený trestný kop krásně přes zeď zatočil za záda gólmana Venery Danis - 0:1. Hanáci se však dlouho neradovali, protože hráči Berouna využili přečíslení v hostující obraně a Mužatkem vyrovnali – 1:1. Domácí hráči se nabažili a ve 26. minutě šli do vedení. Zahrávali „zkrácený“ rohový kop a míč skončil v Marákově síti – 2:1. V 36. minutě unikl hostující Danis, ale jeho brejk brankář Venera zneškodnil. Do kabin se však šlo za vyrovnaného stavu - 2:2. Ve 45. minutě unikl obráncům Berouna po šedesáti metrovém sprintu s míčem Hladký, přihrál z křídla volnému Cibulcovi a ten nekompromisně vyrovnal.

Ve druhém poločase se šance střídaly na obou stranách, ale obránci a brankáři byli na místě. Ale jen až do 70. minuty!! To se odražený míč ocitl ve vápně před volným Světlíkem a ten prudkou střelou uzavřel skóre zápasu na 3:2 pro Hanáky. V příštím kole v sobotu 5. září v 16.00 hodin utkají Hanáci s FC Hněvotín. Přijďte Hanáky povzbudit!!

Hodnocení trenéra Hané PV Daniela Koláře: "Velice těžký zápas, když soupeř byl hodně nebezpečný v naší šestnáctce a jeho jednoduchá, přímočará hra nám zejména v prvním poločase dělala problémy. Naštěstí jsme ho v druhém poločase už do nějakých větších akcí nepouštěli a výborně zachytal brankář Marák. A jelikož naše hra dopředu byla tentokrát velice slušná, podařilo se nám vstřelit tři pěkné góly. Zaslouženě jsme zvítězili."

Branky: 18. Mužátko, 26. Lacman – 15. Danis, 45. Cibulec, 70. Světlík

Rozhodčí: Hrbáček – Molík, Doležel   

ŽK: Kraus, Baláž, Kašpar – Čermák, Krupička

Diváků: 121

Sestava Hané Prostějov:  Marák – Světlík, Trnavský, Čermák, Martin Kolář – Jakub Novák (65. Zatloukal), Vašut, Krupička, Hladký (90. Jiří Novák) – Danis, Cibulec (88. Jančiar).

Trenér: Daniel Kolář

(Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář