Střelecké hody na Hané. Haná Prostějov – S. Velký Týnec 5:2

Střelecké hody na Hané. Haná Prostějov – S. Velký Týnec 5:2
Foto Zdeněk Kulíšek

V 11. kole 1. B třídy sk. B olomouckého KFS nastoupili Hanáci na trávě proti Sokolu Velký Týnec a hned od začátku se hrálo nahoru dolů. Útočnější byli zkraje hosté, kteří už ve 4. minutě těsně minuli Marákovu branku. Hanáci odpověděli o minutu později, když Typnerův centr napálil z voleje Gábor těsně vedle tyče hostující branky.

Stejný hráč vzápětí svojí pumelicí orazítkoval břevno Janákovy branky. Hráči Velkého Týnce využili v 10. minutě zaváhání v obraně Hané a Hrudník zblízka poslal hosty do vedení – 0:1. Ti se však radovali z vedení pouze pár vteřin, protože z protiútoku domácí vyrovnali ještě v téže minutě! Gábor obešel několik obránců soupeře, přihrál Typnerovi a ten vyrovnal na 1:1. Ve 13. minutě „oblafnul“ několik týneckých zadáků Gábor a střelou k tyči poslal Hanáky do vedení - 2:1! V 19. minutě přihrál Typner před bránu hostí na „dlouhou nohu" Zatloukalovi a ten překonal Janáka – 3:1! Střelecký koncert Hanáků do poločasu ještě pokračoval a v 39. minutě to bylo 4:1! Mazouch přihrál Zatloukalovi a ten poslal přihrávku před branku hostí na kterou Gábor nedosáhl, ale Typner míč „uklidil“ do týnecké „svatyně"!

V 52. minutě hosté nastřelili tyčku Marákovy branky a odražený míč dorazil nabíhající Pospíšil do branky – 4:2. Hosté se opět radovali se snížení pouze pár vteřin, protože z protiútoku to bylo 5:2! Rychlonohý Gábor opět „povodil" obránce hostí a střelou k bližší tyči nezadržitelně skóroval. Zoufalí hosté se snažili aspoň snížit nepříznivý stav zápasu, ale jejich šance likvidoval pozorný Marák a jeho brankové tyče!

V příštím kole zajíždí Hanáci v neděli 17. října do Haňovic. Přijeďte je povzbudit!

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Těžký zápas se silným soupeřem. Díky naší kvalitě v útoku se nám podařilo vstřelit pět pěkných gólů, ale jinak se jednalo o vyrovnaný zápas, kdy v některých pasážích hry byli naopak hosté lepší. Velice důležité bylo, že se nám pokaždé podařilo rychle zareagovat na góly soupeře vstřelením naší branky".

Branky: 10. a 39. Typner, 13. a 53. Gábor, 19. Zatloukal – 10. Hrudník, 52. Pospíšil

Rozhodčí: Winkler – Dömisch, Kubalák

ŽK: Mazouch, Zatloukal – Janák, Pospíšil, Doležel

Diváků: 101

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Světlík, Macourek (83. Ohlídal), Martin Kolář (14. Jančiar), Trnavský – Hladký, Krupička, Mazouch, Typner – Gábor, Zatloukal (80. Jiří Novák)

Trenér: Daniel Kolář

Sokol Velký Týnec: Janák – Podivínský (54. Michal Kovařík), Grofek, Pavel Kovařík, Glier (54. Drábek) – Guba, Magna, Hrudník, Ehrenberger – Pospíšil, Doležel    

Trenér: Ivo Hlaváček.

(Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář