Hanáci vybojovali v Kožušanech bod. Sokol Kožušany – Haná Prostějov 2:2 (0:1)

Hanáci vybojovali v Kožušanech bod. Sokol Kožušany – Haná Prostějov 2:2 (0:1)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
Hanáci vybojovali v Kožušanech bod. Sokol Kožušany – Haná Prostějov 2:2 (0:1)

Ve třetím kole 1.B tř. sk. B olomouckého KFS nastoupili Hanáci na „horké“ půdě v Kožušanech. Už v 5. minutě vypálil hostující Gábor prudkou střelu na branku, ale gólman Blaha ji vyrazil na roh. Domácí vyvinuli velký tlak, ale i Hanáci také odváděli kvalitní výkon, a tak i za stálého deště byl k vidění oboustranně hezký fotbal.

V 16. minutě šla střela Gábora těsně nad domácí branku. Ve 21. minutě už Hanáci vedli. Gábor si „pohrál“ s obranou domácích a prudkou střelou k tyči otevřel skóre zápasu – 0:1. Domácí zahrozili ve 23. minutě, ale střelu Thomase vyrazil brankář Marák do pole a následná dorážka šla vedle branky. Ve 32. minutě podnikli Hanáci útok čtyři na dva, ale Gábor měl opět nepřesnou mušku. Ve 48. minutě zahrávali domácí rohový kop a Thomas hlavou u tyče zblízka vyrovnal na 1:1. V 79.  minutě šli domácí opět brankou Thomase do vedení. O dvě minuty později však Hanáci vyrovnali z protiútoku po hlavičce Dospivy na konečných 2:2. V příštím kole odehrají Hanáci svůj zápas v neděli 28. srpna v Černovíru.

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Oboustranně útočně vedené utkání a zvlášť v prvním poločase i moc pěkný fotbal. Po úvodním náporu domácích jsme vyrovnali hru a ujali se vedení. Pokračovala útočná hra na obě branky a zápas nakonec skončil asi zaslouženou dělbou bodů. Všichni hráči dnes podali poctivý výkon a odehráli opravdu dobrý zápas.“

Branky: 48. a 79. Thomas – 21. Gábor, 81.Dospiva

Rozhodčí: Panák – Slota, Hoffman

ŽK: Teofil, Ďurina – Martin Kolář, Gábor

Diváků: 71

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Světlík, Trnavský, Čermák, Martin Kolář (74. Dospiva) – Hladký, Krupička, Typner, Jakub Novák – Gábor, Cibulec

Trenér: Daniel Kolář

Sokol Kožušany: Blaha – Boháček, Rozehnal, Herzán (46. Soušek), Teofil – Fiala (70. Vyroubal), Dadák (74. Řehák), Rončák, Ďurina – Thomas, Palaščák (60. Pučálka)  

Hrající trenér: David Rozehnal

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář