Výborný začátek, ale smolný konec. Haná Prostějov – FK Šternberk „B“ 3:4 (3:3)

Výborný začátek, ale smolný konec. Haná Prostějov – FK Šternberk „B“ 3:4 (3:3)
Foto Oldřich Lošťák

V 9. kole 1. B. tř. sk. B. olomouckého KFS přivítali hráči Hané na umělce rezervu Šternberka a už ve 12. minutě šli do vedení. Typner zahrával rohový kop a míč z hlavy Čermáka se zatřepetal ve šternberské brance. Hosté zahrozili z protiútoku, ale střela Koreného šla vedle branky.

V 16. minutě vystihl domácí Cibulec špatné postavevení hostujícího gólmana Maliny a lobem á la Schick ho ze čtyřiceti metrů překonal – 2:0. O minutu později stejný hráč si to zopakoval a opět překonal Malinu lobem z 35 metrů - 3:0. Taková nádherná střelecká pětiminutovka potěšila oko diváka. Bohužel hostující mladíci ze Šternberka už o dvě minuty snížili tečovanou střelou Smrčka na 3:1. Ve 25. minutě podnikli hosté protiútok a centr na zadní tyč poslal Hlaváč do Marákovy branky – 3:2. Ještě do poločasu v 36. minutě střelou na přední tyč vyrovnal Dittrich na 3:3. Hostům pro změnu na vyrovnání stačilo 17 minut.

Ve druhém poločase se hrálo stylem nahoru dolů a obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu. V 67. minutě vyrazil Malina střelu Čermáka na roh. Když už se zdálo, že bude dělba bodů dotlačil Korený v 89. minutě míč za záda domácího brankáře – 3:4. V příštím kole nastoupí Hanáci v sobotu 8. října v 15.00 hodin v okresním derby v Mostkovicích.

Hodnocení zápasu trenérem Hané Prostějov Danielem Kolářem: „Po bláznivém prvním poločase, kdy jsme dokázali rychle vstřelit tři nádherné góly, ale poté taky tři dostali, se nám podařilo ve druhém poločase maximálně koncentrovat a podat v něm velice bojovný, soustředěný výkon. Bohužel jsme v závěru utkání inkasovali nešťastný gól a nakonec nemáme ani bod. Všem hráčům i tak musím poděkovat za dobrý zápas.“

Branky: 12. Čermák, 16.  a 17. Cibulec - 19. Smrček, 25. Hlaváč, 36. Dittrich, 89. Korený

Rozhodčí: Horák – Lasovský, Protivánek

ŽK: Dittrich (Št.) 

Diváků: 50

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Jančiar, Trnavský, Čermák, Světlík – Tesař (70. Martin Kolář), Typner, Bartoš, Jakub Novák – Cibulec, Dospiva (85. Skokan) 

Trenér: Daniel Kolář

FK Šternberk „B“: Malina- Teichmann, Dunka, Pavela, Mikula – Hlaváč (70. Záhora), Gábor, Smrček, Kadlík (75. Fiala) – Korený, Dittrich

Trenér: Martin Šíp

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář