První jarní porážka Hané v Hněvotíně. FC Hněvotín – Haná Prostějov 3:0 (0:0)

První jarní porážka Hané v Hněvotíně. FC Hněvotín – Haná Prostějov 3:0 (0:0)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
První jarní porážka Hané v Hněvotíně. FC Hněvotín – Haná Prostějov 3:0 (0:0)

Ve 20. kole 1. B tř. sk. B Olomouckého KFS nastoupili Hanáci na hřišti FC Hněvotín. Už v 10. minutě hosté rozehráli míč Hladkým a Čermák zblízka ve skluzu přehodil Dardovu branku. Domácí zahrozili o čtyři minuty později, ale Křižanovu střelu vyrazil Ohlídal z branky hlavou. Po půlhodině hry vnikli domácí do vápna Hané, ale střela Marka skončila těsně vedle tyče.

V 32. minutě byl v pokutovém území Hněvotína faulován hostující Cibulec a nařízenou penaltu napálil Gábor trestuhodně do břevna! Stejný hráč o pět minut později hlavičkoval míč po centru Typnera mimo tyče. Za bezbrankového stavu šla obě mužstva v poločase do kabin. V 59. minutě srazil Marák ve vápně domácího útočníka a nařízenou penaltu proměnil Křižan – 1:0. V 74. minutě šel na domácího gólmana Novák, obstřelil ho, ale trefil pouze tyč! V 81. minutě unikl domácí Vyroubal a zvýšil na 2:0. Ještě v 83. minutě střílel z hranice vápna hostující Gábor, ale chyběly mu centimetry. V 90. minutě opět unikl domácí Vyroubal a uzavřel skóre zápasu na 3:0. A tak, díky množství neproměněných šancí, ztrácí Hanáci na jaře tři body.

Hodnocení zápasu trenérem Hané Prostějov Danielem Kolářem: „V prvním poločase se hrál z obou stran otevřený, útočný fotbal, když jsme měli několik velkých šancí, navíc neproměnili penaltu! Druhá půle pokračovala v podobném duchu a bylo jen otázkou času, kdy některé z mužstev vstřelí první gól. Bohužel to byli po naší chybě, a i když jsme poté hru ještě více otevřeli a vypracovávali si slušné šance, vstřelit gól nám dnes asi nebylo souzeno a domácí z brejků zvýšili svůj náskok.“

Branky: 60. Křižan, 81. a 90. Vyroubal

Rozhodčí: Bažant – Dosoudil, Kašík

ŽK : Filip Sova, Vyroubal – Marák, Čermák, Cibulec

Diváků: 100

Sestavy:

FC Hněvotín: Darda – Cohl, Šulc, Kravčík, Filip Sova – Marek, Holub, Vyroubal, Schinneck – Křižan (82. Konečný), Košůtek (88. Václav Sova)

Trenér: Michal Barčík

Haná Prostějov: Marák – Jančiar (66. Strouhal), Ohlídal, Čermák, Trnavský – Hladký, Typner, Krupička, Novák – Gábor, Cibulec

Trenér: Daniel Kolář

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář