Prostějovan nás bude reprezentovat na mistrovství v požárním sportu

Prostějovan nás bude reprezentovat na mistrovství v požárním sportu
Foto Šindelka
Další fotky: 
Prostějovan nás bude reprezentovat na mistrovství v požárním sportu

O posledním červnovém víkendu, tj. od pátku 27. června do neděle 29. června 2014, proběhne v Českých Budějovicích Mistrovství ČR v požárním sportu. Družstvo HZS Olomouckého kraje reprezentuje Zbyněk Hradil, Jaroslav Žitný, Jiří Mareš, Ladislav Patrman, Pavel Bernhauer, Marek Bia, Josef Buchta, Jaroslav Navrátil, Václav Blažek, Jan Klimecký a Jan Šindelka z PS Prostějov. Vedoucím družstva je Libor Popp.

S pilováním formy na závody začínají závodníci už na podzim atletickou přípravou. Hasiči trénují klasické disciplíny požárního sportu (výstup do IV. nadzemního podlaží cvičné věže, běh 100 m s překážkami), jednou týdně probíhá atletická příprava s trenérem, jednou měsíčně s fitness trenérem. Dva dny v měsíci jsou hasiči na soustředění, kde se věnují konkrétním disciplínám požárního sportu. Navíc od května jezdí po přípravných závodech a soutěžích.

„K nejlepším reprezentantům patří ve výstupu na věž dlouhodobě Jaroslav Žitný a v běhu na 100 m s překážkami Jan Šindelka, kteří byli zařazeni do výběru reprezentace HZS ČR,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Jan Šindelka se podle jejích slov MČR zúčastnil již více než desetkrát a jeho osobní rekord při výstupu na věž prolomil hranici 15 sekund.

Pětatřicetiletý Jan Šindelka nastoupil k hasičskému záchrannému sboru  v roce 2002, je mimo jiné účastníkem Ligy ve výstupu na věž, reprezentantem ČR v požárním sportu a v roce 2009 CTIF v Ostravě a účastníkem Velké ceny v požárním útoku. Jeho osobní rekordy jsou věž 14,99 sekund a 100 m běh 16 sekund. (ber)

Poslat nový komentář