Závod požárnické všestrannosti v Alojzově

Závod požárnické všestrannosti v Alojzově
Foto Zdeněk Komárek
Další fotky: 
Závod požárnické všestrannosti v Alojzově

 

V sobotu 4. října 2014 proběhl na hřišti v Alojzově Závod požárnické všestrannosti. Tento závod zahájil hru Plamen 2014/2015, jejíž závěrečné kolo bude příští rok v půli května. 

Soutěž organizuje Okresní sdružení hasičů v Prostějově. Zúčastnilo se ho 350 dětí, které závodily v 21 hlídkách mladších žáků, 24 hlídkách starších žáků, 2 hlídkách dorostenců, 2 hlídkách dorostenek a 7 hlídkách smíšeného dorostu. Děti plnily disciplíny jako je střelba ze vzduchovky, znalost zdravovědy a požární ochrany, vázání uzlů, topografie a překonávání překážky, v tomto případě lana. Počasí na soutěži sice nebylo moc hezké, bylo sychravo a mlhavo, přesto se soutěž obešla bez úrazů.

Na první pozici se v kategorii mladších žáků umístil SDH Pěnčín a na druhé SDH Domamyslice a na třetí SDH Horní Štěpánov. V kategorii starších žáků první místo obsadil SDH Laškov, druhé SDH Suchdol a třetí místo SDH Protivanov. V kategorii smíšených hlídek dorostu první místo obsadily dorostenci z SDH Otinoves, druhé SDH Domamyslice a třetí SDH Hrochov. V kategorii dorostenců soutěžily pouze dvě hlídky a první místo obsadil SDH Brodek u Konice, druhé SDH Doloplazy. V kategorii dorostenek první místo obsadily děvčata z SDH Pěnčín a druhé SDH Horní Štěpánov. Celá trať i zázemí závodu bylo velmi dobře připraveno, za což patří místnímu sboru dobrovolných hasičů Alojzov naše poděkování. Poděkování patří také starostovi Obce Alojzov panu Miroslavu Grulichovi, který předal dětem medaile a drobné ceny za umístění a samozřejmě také Krajskému úřadu Olomouckého kraje, který nám na soutěž finančně přispívá. Pan starosta se spolu se starostou OSH Prostějov Janem Brabcem a vedoucím Odborné rady mládeže Josefem Navrátilem, ujal předávání cen dětem. Stravu na soutěž nám připravila firmy Lahůdky z Hané, pana Jelínka, za což mu také patří poděkování.

Komárková Jana, inspektor OSH 

Poslat nový komentář