Od soboty hořelo již na pěti místech Olomouckého kraje

Od soboty hořelo již na pěti místech Olomouckého kraje
ilustrační foto HZS Olomouckého kraje

 

Do redakčního e-mailu přišlo několik zpráv z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. V sobotu zasahovali na Libavé při likvidaci požáru trávy a lesního porostu, následoval požár tří chat nedaleko Jívové. V noci hasiči zasahovali při požáru hospodářské budovy v Olomouci - Nemilanech, od dnešního rána u požáru staršího rodinného domu na Jesenicku i při požáru přístřešku s garáží na Šumpersku.

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje v brzkých ranních hodinách dnešní neděle již v 01:44 vyjížděly k ohlášenému požáru střechy rodinného domku v obci Chromeč na Šumpersku.  

"Ještě při jízdě k události byly předány upřesňující informace z místa o zahoření dřevěného objektu s uhlím přilehlém k rodinnému domku, plameny následně také poškodily garáž. Společně s profesionální jednotkou hasičů požární stanice Šumperk a to osádky dvou cisternových vozidel, k místu vyrazila další jednotka požární stanice Zábřeh a dobrovolní hasiči Chromeč a Bludov. Škodu po požáru vyčíslil majitel v částce do 100 tisíc korun", uvedl k prvnímu případu Zdeněk Hošák.

Postupnou pomoc čtyř jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si aktuálně vyžádal požár staršího rodinného domku v obci Písečná na Jesenicku. 

Informaci o kouři z budovy převzala linka tísňové pomoci hasičů pět minut po desáté hodině dopolední, dle oznamovatele se nikdo v domě nenachází a jeho majitele nebyli v době vzniku doma.   "Operační středisko k místu ihned vyslalo profesionální jednotku stanice Jeseník a to osádky dvou cisternových vozidel a dále dobrovolné hasiče Písečná, Mikulovice a Česká Ves. Hasiči aktuálně provádí lokalizaci požáru, přítomnost osob uvnitř hořícího objektu byla vyloučena", sdělil Hošák. (red)

Poslat nový komentář