Plyšové hračky budou pomáhat traumatizovaným dětem

Plyšové hračky budou pomáhat traumatizovaným dětem
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Plyšové hračky budou pomáhat traumatizovaným dětem

Představitelé Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzali v pátek 5. srpna 2016 v Domově pro seniory Anavita, Olomouc - Slavonín, více než dvě desítky plyšových hraček. Jak PvNovinky informovaly, hračky budou sloužit při požárech, dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech traumatizovaným dětem. 

Profesionální hasiči z požární stanice v Olomouci budou plyšové slony, panenky, kočičky a další roztomilé hračky vozit ve výjezdových autech pro případ, kdy jsou účastníky dopravní nehody či jiné krizové situace malé děti. Hračky pak alespoň na chvíli utlumí v dětech trauma prožité mimořádné události a snadněji se s nimi komunikuje.

Náměstek ředitele HZS Olomouckého kraje Petr Ošlejšek, který hračky v pátek osobně přebíral, poznamenal: "Jde o vynikající nápad spojení světa seniorů a světa dětí. Každá hračka má svoji historii, svůj příběh, za každou lze vidět babičku, která strávila desítky hodin u šicího stroje nebo u ručního šití, aby vyrobila takovouto milou hračku. Každá klientka domova pro seniory do plyšové hračky vtiskla kousek sebe."

„Všem klientkám, které se na výrobě hraček podílely, velmi děkujeme za čas, který šití plyšáků věnovaly,“ přidala dík mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. (red)

Poslat nový komentář