Hasiči se loučili s Pavlem Dostalíkem. Odešel po 34 letech služby

Hasiči se loučili s Pavlem Dostalíkem. Odešel po 34 letech služby
Foto HZS Olomouckého kraje

Posledního dne roku 2020, tedy na Silvestra, proběhlo HZS Prostějov loučení s kolegou. Velitel družstva Pavel Dostalík se rozhodl svou profesionální kariéru hasiče ukončit. Na kontě má stovky zásahů u různých mimořádných událostí smutných, ale i s dobrým koncem. Chvíle, kdy na jeho rozhodnutích doslova stály životy a majetky osob. Za svůj příkladný a lidský přístup si zaslouží velké poděkování. 

Slavnostního setkání se na stanici účastnili nejen ředitelé územních odborů, ale i krajský ředitel Karel Kolářík a náměstek IZS a OŘ Petr Ošlejšek. „Dovolujeme si skvělému příteli a kolegovi popřát do dalších let pevné zdraví, rozhodně i to štěstí a také chvil v kruhu nejbližších přátel a rodiny. Za jeho dlouholetou oddanost a službu široké veřejnosti, nejen našeho Olomouckého kraje, velmi děkujeme,“ doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

nprap. Pavel Dostalík ze stanice v Prostějově

Pavel Dostalík nastoupil ke sboru dne 1. 6. 1986. Díky své aktivitě, schopnostem a odhodlání se postupem času vypracoval přes pozici hasič, hasič chemik až na velitele družstva. Pavel bezpochyby patří mezi ty,o kterých s hrdostí můžeme říct, byl po celou dobu hasičem tělem i duší. Své služební povinnosti a úkoly vyplývající z jeho funkce plnil vždy velmi svědomitě a zodpovědně. Při své práci, a to nejen velitele, uplatnil dlouholeté praktické zkušenosti, které více jak tři desítky let předával ostatním příslušníkům a kolegům ze směn na PS Prostějově. V minulosti byl také platným členem lektorského týmu Flashover kontejneru. U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu v roce 2017 udělil Hasičský záchranný sbor ČR Pavlovi Medaili "Za věrnost I. stupně“. (red)

 

Poslat nový komentář