Hasiči zabojují o titul Hanáckého pilaře

Hasiči zabojují o titul Hanáckého pilaře
Foto Plakát akce

Řev motorových pil oživí na jeden den olomouckou požární stanici. Konat se zde totiž bude 6. ročník nyní již tradiční soutěže Hanácké pilař. Ve čtvrtek 22. září od 9 hodin se v areálu utkají o titul nejlepší pilaři z řad profesionálních i dobrovolných hasičů z celé republiky.

A nečekají je lehké úkoly. V silné konkurenci budou zápolit ve čtyřech disciplínách, které prověří jejich dovednosti s motorovou pilou. Hasiči musejí prokázat, že zvládnou výměnu řetězu, přesný i kombinovaný řez a také odvětvování. Rozhodčí budou nejen měřit čas, ale také hodnotit kvalitu a přesnost provedení. Ty nejlepší pak čeká nejen uznání, ale také hodnotné ceny od našich stálých sponzorů.

Účastnit klání se mohou členové Hasičského záchranného sboru ČR nebo jednotek sboru dobrovolných hasičů obce, kteří absolvovali specializační kurz pro obsluhu motorových pil v jednotce požární ochrany a také pravidelnou odbornou přípravu. Platnost osvědčení bude kontrolována při prezenci!

„Přihlášky do soutěže přijímáme do 21. září, je ale možné přihlásit se i přímo na místě. Upozorňujeme na povinnost mít vlastní motorovou pilu, protiprořezové kalhoty, přilbu a rukavice,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. (red)

Poslat nový komentář