Aktualizujeme: Kombajn zcela zešrotoval osobní vůz. Řidič přežil

Aktualizujeme: Kombajn zcela zešrotoval osobní vůz. Řidič přežil
Foto HZS Olomouckého kraje

Zpod kombajnu hasiči v pondělí po poledni vyprostili řidiče, který se na komunikaci 635 u Křelova-Břuchotína v osobním autě se strojem střetl. Na sociálních sítích se komentující diví jedinému, že řidič  zcela zdemolovaného vozu vůbec přežil.

Čtyřicetiletý řidič jel ve vozidle Peugeot 306 od Příkaz směrem na Olomouc. Protože nepřizpůsobil  rychlost  jízdy  zejména  svým  schopnostem,  vlastnostem  vozidla,  dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám, dostal se jeho vůz v zatáčce na mokrém povrchu vozovky do smyku. "Přejel do protisměru, kde narazil do žací lišty protijedoucího kombajnu. Při nehodě utrpěl řidič osobního auta těžké zranění, s nímž byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do olomoucké fakultní nemocnice na ošetření. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemohla být u něj provedena dechová zkouška, a proto byl nařízený odběr krve v nemocnici," informovala u úterý policejní mluvčí Marie Šafářová. Dechová zkouška u řidiče kombajnu měla negativní výsledek a negativní byl i orientační test na jiné návykové látky. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 70 tisíc korun, z toho  20  tisíc  na osobním automobilu a 50 tisíc na kombajnu. "Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření," dodala Šafářová. 

„Využili jsme hydraulické nástroje, odstranili dveře a na páteřní desce jsme jej zpod úchytného zařízení dostali opatrně ven a předali záchranářům,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová s tím, že hasiči rovněž poskytli  posttraumatickou péči řidiči kombajnu. Vrak vyprostili technickým speciálem pomocí navijáku. (ber)

Poslat nový komentář