17letého mladíka srazilo na přechodu auto, řidič ujel!

17letého mladíka srazilo na přechodu auto, řidič ujel!
ilustrační foto

 

V pondělí šetřili prostějovští policisté hned tři nehody, při kterých utrpěli zranění dva chodci a cyklista. Jeden z řidičů po nehodě od zraněného ujel, policie po něm pátrá.

K první nehodě došlo před druhou odpoledne na kruhové křižovatce v Plumlovské ulici. „35letý řidič vozidla Renault Megane při vyjíždění z kruhové křižovatky nedal přednost 77letému chodci  jdoucímu po přechodu pro chodce a srazil ho,“ popsala první nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková. Chodec podle prvotních informací utrpěl lehké zranění.

K další nehodě došlo kolem třetí hodiny odpoledne na silnici ve směru od Olšan u Prostějova na Prostějov. „68letou řidičku vozidla Ford Ka po projetí křižovatkou Smržice-Dubany pravděpodobně oslnilo slunce a narazila do 56 letého cyklisty, který jel před ní,“ informovala Urbánková. Muž po pádu na zem utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

Nejzávažnější je ale třetí nehoda, ke které došlo kolem tři čtvrtě na osm večer ve Wolkerově ulici. 17letého mladíka srazilo na přechodu auto. Řidič ale z místa nehody ujel, aniž by zastavil. „Mladíka do nemocnice přepravil řidič dalšího vozu. Muž utrpěl lehké zranění,“ dodala Urbánková, která zároveň požádala o pomoc veřejnost.

Policisté DI Prostějov přivítají jakékoliv informace, které by vedly k objasnění nehody. Policisté je mohou sdělit na kterékoliv policejní služebně, případně na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

Poslat nový komentář