Opilý neřidič nezvládl řízení

Opilý neřidič nezvládl řízení
Foto PČR
Další fotky: 
Opilý neřidič nezvládl řízení

V sobotu 9. prosince 2017 ve 20:00 hodin došlo na silnici mezi obcemi Ptení a Ptenský Dvorek k havárii osobního automobilu značky Fiat. Věc telefonicky oznámila náhodná svědkyně, která uvedla, že řidič z místa odchází směrem ke Ptení, ale „zvláštně se motá“. Policisté při příjezdu nedaleko od místa havárie zajistili sedmačtyřicetiletého muže, který se při následném výslechu k řízení vozidla přiznal. Nemá řidičák, byl opilý a auto nemělo STK.

"Dalším šetřením již na místě havárie policisté zjistili, že řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Následkem toho vozidlo dostalo smyk a vyjelo vlevo mimo komunikaci. Tam narazilo do vyvýšeného silničního příkopu. Ke zranění osob při havárii nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

Provedenou dechovou zkouškou u řidiče policisté změřili hodnotu 1,25 ‰ alkoholu v dechu. Ten s naměřenou hodnotou souhlasil, ale podrobit se odbornému lékařskému vyšetření odmítl. K požití alkoholu před jízdou uvedl, že od 10:00 do 14:00 hodin téhož dne vypil dva půllitry jedenáctistupňového piva a tři velké odlivky rumu. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem řádného řidičského oprávnění a tudíž se jedná o neřidiče. Vozidlo nemělo platnou STK a platnost zákonného pojištění je předmětem dalšího šetření," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

Pro své jednání je muž podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu a také z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezření na přestupky bude řešit příslušný správní orgán. Za uvedený přečin podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

 

Komentáře

Co dodat. Ožrala za volantem, dal bych mu 10let natvrdo. Mohla tam projíždět nějaká mladá rodina s dětmi.

Poslat nový komentář