Aktualizujeme: Vlak srazil v Kojetíne na nástupišti člověka, ten na místě zemřel

Aktualizujeme: Vlak srazil v Kojetíne na nástupišti člověka, ten na místě zemřel
ilustrační foto HZS OLK

 

K tragické události došlo ve středu krátce po šesté hodině ráno na vlakovém nádraží v Kojetíně. Projíždějící rychlík zde z dosud nezjištěných příčin zachytil osobu, která stála na nástupišti. Trať 300 Brno - Přerov, Chropyně - Němčice nad Hanou měla omezen provoz do 8 hodin. 

„Utrpěla zranění, neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Okolnosti této nešťastné události nyní šetříme," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Totožnost usmrcené osoby policisté znají. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala k nehodě došlo u nástupiště, kde muž stál. "Zatím nevíme, co přesně se tam stalo, například jestli byl příliš blízko kolejiště. Jednalo se o osobu se zdravotním postižením, která měla berle, takže svou roli mohla sehrát i tato okolnost," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Muž narazil do boku lokomotivy a následně po pádu do kolejiště zemřel. Podle šetření inspekce dráhy nic nezanedbaly – hlášení o tom, že lidé nesmějí vstupovat do kolejiště probíhalo tak, jako obvykle.

V Kojetíně je to už druhý případ během roku a půl. Nemusí tak nutně jít o sebevraždu. "Lidé zde neberou ohled na hlášení, že se vstupuje do kolejiště po zastavení vlaku," sdělil redakci strojvedoucí, který na trati jezdí.

Podle Českých drah už letos srážku s vlakem nepřežilo 28 lidí. (ber)

Poslat nový komentář