AKTUALIZOVÁNO: Na D46 u TESCO došlo k hromadné havárii

AKTUALIZOVÁNO: Na D46 u TESCO došlo k hromadné havárii
ilustrační foto

Hasiči od zhruba šesté hodiny ráno asistují u dopravní nehody několika vozidel na rychlostní komunikaci R46 v Prostějově, a to na mostě, tj. za sjezdem na Tesco a dále ve směru na Brno. Došlo zde ke střetu nákladního vozidla a více jak šesti vozidel. 

"Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Doprava od Olomouce stojí již u Olšan a problémy jsou i na staré souběžné cestě do PV, zde je komunikace kvůli ledovce spíše nesjízdná. Komplikace s dopravou je i u obchodního centra TESCO. Aktuálně se k dopravním nehodám dostávají první firemní vozidla odtahových společností a probíhá vyprošťování havarovaných aut z komunikace", uvedl v osm hodin ráno tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

"Dnešního dne kolem půl šesté došlo na R46 exit 26 v úrovni Prostějova ve směru Olomouc - Brno k dopravní nehodě dodávkového vozidla, které narazilo do svodidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Následně došlo k dalším dopravním nehodám, počet doposud není znám, ten policisté na místě zjišťují. V současné době je daný úsek uzavřen a odklon na Vyškov je přes město Prostějov. Dle dostupných informací na objízdné trase se začínají tvořit také kolony", sdělil k případu Josef Bednařík, mluvčí Policie Olomouckého kraje. 

Kolem půl jedenácté byl provoz v úseku nehody obnoven a sedmikilometrová kolona se začala pomalu rozjíždět. (red)

Poslat nový komentář