Mladíka smetla dodávka, na místě zemřel

Mladíka smetla dodávka, na místě zemřel
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

U Hustopečí nad Bečvou na Hranicku srazila ve středu večer dodávka dvacetiletého mladíka ve chvíli, když vystupoval ze svého vozu. Mladík utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Paradoxně spěchal na pomoc jiné řidičce.

Nehoda se stala kolem deváté hodiny večer. “Řidička srazila přebíhající srnu. Řidič protijedoucího vozu si nehody všiml, zastavil a chtěl ženě pomoci. Při přebíhání vozovky (bez reflexní vesty) jej ale smetl projíždějící vůz a způsobil mu rozsáhlá mnohačetná drtivá poranění. Hranická posádka ZZS OK, která na místo během pár minut dorazila, již nedokázala dvacetiletému muži pomoci,“ konstatoval mluvčí záchranky Pavel Vysloužil.

Informaci potvrdila i policie. Řidič osobního vozu zastavil u krajnice a vystupoval z vozidla. „V tu dobu jel ve směru od obce Hustopeče nad Bečvou ve směru na Valašské Meziříčí jednadvacetiletý řidič s vozidlem Iveco a přehlédl neosvětlené vozidlo, ze kterého poškozený právě vystupoval a došlo ke střetu nejen mezi boky vozidel, ale také s uvedeným mladíkem," informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že muže policisté podezřívají z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 140.000 korun, alkohol u řidiče dodávky policisté vyloučili. (ber)

Poslat nový komentář