Tři zranění na cestách! Dva cyklisté a chodkyně

Tři zranění na cestách! Dva cyklisté a chodkyně
Foto PČR
Další fotky: 
Tři zranění na cestách! Dva cyklisté a chodkyně

Včera během odpoledne vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod ke třem dopravním nehodám v Prostějově, ve kterých byly účastníky dva cyklisti a jeden chodec.

K první došlo po třinácté hodině na Poděbradově náměstí. "Sedmašedesátiletý řidič automobilu značky Škoda při jízdě z ulice Komenského do ulice Palackého dle svých slov přehlédl po hlavní komunikaci od ulice Brněnské stejným směrem jedoucí šestašedesátiletou cyklistku. Žena po střetu s vozidlem upadla na komunikaci a způsobila si zranění na hlavě," popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Před šestnáctou hodinou byli policisté přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu a chodce, ke které došlo v Havlíčkově ulici u křižovatky s ulicí Vápenice. "Čtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Renault jel Havlíčkovou ulicí a před odbočením do ulice Vápenice měl dle prvotního šetření přehlédnout jednapadesátiletou ženu, která šla po chodníku ulicí Vápenice a u křižovatky Havlíčkovu ulici přecházela. Při střetu s automobilem žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice," informoval o druhé nehodě mluvčí. Ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Třetí výjezd policistů skupiny dopravních nehod následoval po oznámení od Zdravotnické záchranné služby před sedmnáctou hodinou. Jednalo se o havárii třiatřicetiletého cyklisty v ulici Josefa Lady. Ten při jízdě na kole směrem od nemocnice táhl ruční vozík naplněný sběrovým papírem. Cyklista na kole silnici přejel přes přechod pro chodce. Při vyjíždění na chodník na druhé straně komunikace z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a havaroval. Při havárii si způsobil zranění. Ke hmotné škodě nedošlo. "Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 3,30 a 3,25 ‰ alkoholu v dechu," dodal mluvčí.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění všech uvedených dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Poslat nový komentář