Policie chtěla zastavit hledaného řidiče. Ten čelně naboural jejich vůz

Policie chtěla zastavit hledaného řidiče. Ten čelně naboural jejich vůz
Ilustrační foto tn.nova

Srážkou skončila ve čtvrtek snaha policistů zastavit na ulici Jarmily Glazarové v Olomouci vozidlo, po němž bylo již dříve vyhlášeno pátrání. Jeho řidič, který byl pod vlivem drog, najel do policejního auta, sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Olomoučtí policisté získali informace o tom, že se po městě pohybuje vozidlo, po němž bylo vyhlášeno pátrání. Zapojily se do něj všechny dostupné policejní hlídky. Jedna z nich, která projížděla po ulici Jarmily Glazarové, vůz spatřila v protisměru. Za využití výstražného zvukového a světelného zařízení ho chtěla zastavit. Jeho řidič však na to reagoval tak, že do policejního vozidla čelně narazil,“ uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Při střetu byly lehce zraněny osádky obou vozidel. Řidič auta, který do policejního vozu narazil, byl zadržen a umístěn do policejní cely. „Policisté u něj provedli test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní,“ konstatovala mluvčí.

Policisté událost vyšetřují pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. V jejich hledáčku pravděpodobně nebylo jen vozidlo, ale i jeho řidič, který se podle informací Práva vyhýbal nástupu do vězení. „K bližším okolnostem případu se zatím nebudeme vzhledem k probíhajícímu šetření vyjadřovat,“ dodala Urbánková. (red)

 

Poslat nový komentář