Za volantem jej stihla zdravotní zdravotní indispozice

Za volantem jej stihla zdravotní zdravotní indispozice
Foto PČR
Další fotky: 
Za volantem jej stihla zdravotní zdravotní indispozice

Velké včerejší horko působilo i na 51letého řidiče, který se "proboural" prostějovskými ulicemi. Lékař potvrdil, že chování muže bylo ovlivněno náhlou zdravotní indispozicí.

Ve čtvrtek krátce před sedmnáctou hodinou zjistila hlídka policistů dopravního inspektorátu v ulici Vápenice v Prostějově jedoucí poškozený osobní automobil značky Seat. Policisté vozidlo začali pronásledovat a pokusili se ho zastavit. To se jim pomocí výstražného zařízení podařilo až v ulici U Stadionu. Chování jednapadesátiletého řidiče při kontrole v policistech vzbudilo podezření z ovlivnění zakázanými látkami. Provedená dechová zkouška na alkohol i test na přítomnost jiných návykových látek však byly negativní. Vzhledem k chování muže policisté zajistili jeho lékařské vyšetření v prostějovské nemocnici. Vyšetřením lékař potvrdil, že chování muže je opravdu ovlivněno náhlou zdravotní indispozicí.

"Dalším šetřením policisté zjistili, že k viditelnému poškození automobilu došlo jen několik minut před provedenou kontrolou. Mělo k němu dojít tak, že řidič při jízdě po parkovišti v Konečné ulici nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného automobilu značky Renault a poté při jízdě Olomouckou ulicí směrem do centra měl přejet do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím automobilem značky Peugeot," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dosavadním šetřením nebylo zjištěno, že by při dopravních nehodách došlo ke zranění osob. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

 

Poslat nový komentář