O víkendu zemřelo na silnicích v ČR šest lidí. Dva v našem kraji

O víkendu zemřelo na silnicích v ČR šest lidí. Dva v našem kraji
Foto PČR

O víkendu, prodlouženém o dva sváteční dny, zemřelo při nehodách v Česku šest lidí. Jednou z nejtragičtějších havárií tohoto víkendu byla sobotní nehoda na Brněnsku, při níž zemřela jedna žena a devět dalších lidí se zranilo. V počtu těch, kdo zaplatili na silnicích daň nejvyšší, vede Olomoucký kraj. Zde zemřeli dva lidé, první z nich na D46 u Olšan. 

V neděli ráno krátce po půl třetí přijali policisté oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla s chodcem na 33. km dálnice D46 ve směru od Prostějova na Olomouc. Z prvotního šetření vyplývá, že dvaapadesátiletý muž zřejmě přecházel dálnici od obce Hablov do obce Olšany u Prostějova, a to v místě, kde byl nedávno stržen most, spojující obě obce. "Šestačtyřicetiletý řidič vozidla Audi A6 nestačil na chodce, který se náhle objevil na dálnici včas zareagovat, a došlo ke střetu. Chodec na místě utrpěl smrtelné zranění," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že alkohol ani jiné návykové látky nebyly u řidiče provedenými zkouškami zjištěny.

Při nehodě osobního automobilu na Šumpersku v neděli 8. července zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. „Ráno o půl deváté jsme přijali oznámení o nalezení havarovaného vozidla Alfa Romeo na silnici číslo 44 mezi obcemi Postřelmov a Bludov. Ve vozidle byl nalezen zaklíněný řidič bez známek života," uvedl Hejtman. Podle předběžného zjištění policie se nehoda stala několik hodin před samotným ohlášením nehody. Řidič podle něj jel ve směru na Bludov a po projetí zatáčky na rovném úseku z dosud přesně nezjištěných příčin sjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. „U zemřelého byla nařízena soudní pitva," doplnil mluvčí.

Příčiny obou nehod a jejich okolnosti jsou v šetření. 

Letos připadly červencové sváteční dny na čtvrtek a pátek, loni na 5. a 6. červenec, středu a čtvrtek, takže si někteří lidé brali v pátek volno a protáhli si víkend na pět dní. Počet obětí nehod ale letos za období od čtvrtka 5. července do neděle 8. července dosáhl stejné výše jako loni za dobu od středy 5. července do neděle 9. července. Počet těžce zraněných je dokonce letos vyšší než loni. Vážně zraněny byly o tomto prodlouženém víkendu asi tři desítky lidí, kdežto loni bylo těžce zraněných jen dvaadvacet. (ber)

Poslat nový komentář