Červenohorské sedlo si vybralo další daň. Zemřel mladý motorkář

Červenohorské sedlo si vybralo další daň. Zemřel mladý motorkář
Foto PČR

Bohužel ani přes zintenzivněný dohled dopravních policistů, kteří se také během soboty zaměřili na bezpečnost silničního provozu na silnici I/44 přes Červenohorské sedlo a taktéž měřili dodržování rychlostních limitů, se krátce před třetí hodinou odpoledne nepodařilo předejít vážné havárii, při níž vyhasl život mladého motocyklisty.

"Šestadvacetiletý řidič na motocyklu značky Aprilia během jízdy ve směru na Kouty nad Desnou narazil z prozatím přesně nezjištěných příčin do svodidel. Zraněnému motorkáři se ani přes veškerou snahu policistů, kteří prováděli hlídkovou činnost právě nedaleko místa havárie, projíždějící zdravotnice, dalších přítomných osob ani přivolaných záchranářů již nepodařilo pomoci," uvedla tisková mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Na místo ihned vyrazily také ostatní složky integrovaného záchranného systému, včetně horské služby a vrtulníku letecké záchranné služby. Z důvodu šetření okolnostní této tragické havárie byla silnice přes Červenohorské sedlo na více než hodinu uzavřena, poté policisté řídili provoz kyvadlově. K úplnému obnovení provozu došlo po osmnácté hodině. (red)

Poslat nový komentář