Motorkáře pod nízkým sluncem prý přehlédl. Policisté hledají svědky!

Motorkáře pod nízkým sluncem prý přehlédl. Policisté hledají svědky!
ilustrační foto
Další fotky: 
Motorkáře pod nízkým sluncem prý přehlédl. Policisté hledají svědky!

V neděli 4. října 2020 před sedmnáctou hodinou došlo v křižovatce sjezdu z dálnice D46 s Kralickou ulicí v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu s motocyklem.

"Dle dosavadního šetření devětapadesátiletý řidič Renaultu Megane po sjetí z dálnice přehlédl od centra města přijíždějící motocykl a proti značce „Stůj, dej přednost v jízdě!“ mu nedal přednost. Dle svých slov motocykl přehlédl z důvodu oslnění sluncem. Došlo ke střetu motocyklu s levou přední částí Renaultu a pádu motocyklu na komunikaci. Při tom sedmašedesátiletý řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do prostějovské nemocnice," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. 

"Z důvodu řádného objasnění okolností této dopravní nehody se policisté prostějovského dopravního inspektorátu obrací na případné svědky nehody. Kdo by k okolnostem dopravní nehody mohl poskytnout jakékoli informace, nechť se obrátí na policisty buď osobně na adrese Havlíčkova 16b, Prostějov, nebo telefonicky na čísla 974 781 251, 974 781 580 či na bezplatnou telefonní linku 158. Za pomoc předem děkujeme," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář