Zima na silnicích ještě neskončila. Stále je nutná zvýšená opatrnost

Zima na silnicích ještě neskončila. Stále je nutná zvýšená opatrnost
Foto PČR
Další fotky: 
Zima na silnicích ještě neskončila. Stále je nutná zvýšená opatrnost

Ve středu 7. dubna 2021 řídil jednadvacetiletý řidič osobní automobil Renault mezi obcemi Runářov a Konice. V levotočivé zatáčce před Konicí nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci.

Při tom vozidlo narazilo do ocelových svodidel a následně se převrátilo na pravý bok. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Jeho přestupek vyřešili na místě uložením pokuty.

"Přestože jsme v nedávných dnech zažili již i velice teplé dny, je třeba si uvědomit, že se zimní podmínky na silnicích mohou stále kdykoli vrátit. Kromě příkladu ze včerejšího Konicka, můžeme uvést také dnešní ranní příklad z Protivanovska. Přijali jsme několik oznámení o zhoršené sjízdnosti komunikací u Malého Hradiska a Otinovsi. Dopravní nehody nám hlášeny nebyly, ale mezi Oklukami a Malým Hradiskem došlo na několika místech k úplnému zastavení provozu. Motoristé by měli stále dbát zvýšené opatrnosti a také zatím ještě počkat s přezutím automobilů na letní pneumatiky," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář