Policie se vrací na místo činu. Na nádraží?!

Policie se vrací na místo činu. Na nádraží?!
ilustrační foto

Jak PvNovinky informovaly, o budovu hlavního prostějovského železničního nádraží má zájem Policie ČR. Dnes se nám dostalo oficiální odpovědi z Krajského ředitelství PČR Olomouckého kraje.

"Nájem objektu byl Krajskému ředitelství policie Olomouckého kraje nabídnut vedením SŽDC. O nabízený nájem máme zájem, ale záležitost je nyní v počáteční fázi jednání a prozatím nepadlo konečné rozhodnutí. V případě kladného rozhodnutí by měly být do zmíněného objektu  přestěhovány některé organizační články ÚO Prostějov", sdělila redakci krajská mluvčí Jitka Dolejšová. Podle ní by o stěhování měla být veřejnost informována s dostatečným předstihem. 

Podle informací PvNovinek se na nádraží bude nacházet nocležna, kanceláře i tělocvična. 

Policisté se tak pravděpodobně po letech vrátí na jedno z původních stanovišť. Na hlavním nádraží totiž až do svého zrušení sídlila Drážní policie, pak zde několik let fungovalo obvodní oddělení. 

"Jsem rád, hodně podivných individuí odsud zmizelo s koncem provozu hotelu a restaurace. A když zde budou poldové, bude tady konečně pořádek," liboval si jeden z cestujících, který do Prostějova denně dojíždí kvůli práci. (ber)

 

 

Poslat nový komentář