Kolotoče i letos doprovodí hodové veselí

Kolotoče i letos doprovodí hodové veselí
ilustrační foto

Už 10. září dorazí do Prostějova první kolotoče a zábavní atrakce, které budou k dispozici v rámci prostějovských hodových slavností.

„Na ploše provizorního parkoviště na ulici Komenského budou kolotoče do 23. září, parkoviště tedy musí být pro tento účel uzavřeno. O hodovém víkendu, což znamená v sobotu 15. a v neděli 16. září, bude navíc pro vozidla uzavřena ulice Komenského z důvodu bezpečnosti chodců a návštěvníků kolotočů,“ uvedl Lukáš Skládal z Odboru správy a údržby majetku města.

A co přesně návštěvníky hodů čeká?

„Kromě klasických kolotočů to budou o hodovém víkendu nejrůznější nafukovací atrakce, jako skluzavky, skákačky, případně trampolína, a to konkrétně na menší ploše v ulici Uprkova mezi tržnicí a Společenským domem. Parkoviště před hlavním vstupem do Společenského domu by mělo patřit aquazorbingu. Další atrakce pak budou připraveny na ploše parkoviště „v uličkách“ na ulici Kostelní a parkovišti u Finančního úřadu,“ prozradil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora.

Plocha pro umístění kolotočů zůstává zachována ve stejném rozsahu jako vloni. „V této souvislosti chci zdůraznit jednu zásadní věc: stejně jako v loňském roce jsem dojednal se společností Manthellan výpůjčku pozemků pro Hanácké slavnosti s tím, že za výpůjčku město nebude hradit žádné nájemné, naopak za pronájem bude inkasovat do městské pokladny. To je dle mého názoru poměrně zásadní zpráva,“ dodal Jiří Pospíšil. „Město Prostějov bereme jako partnera a snažíme se mu, podobně jako v jiných věcech, vyjít vstříc. Proto, stejně jako v minulém roce, nechceme po radnici za pronájem peníze,“ řekl Juraj Aláč, mluvčí společnosti Mathellan.

Plocha pozemků pro umístění kolotočů se předem žádným způsobem neupravuje. Město tak s poskytnutím prostor pro kolotoče nemá žádné zvláštní náklady.

V loňském roce vybralo město za pronájem pozemků pro umístění kolotočů na hodech nájemné v celkové výši 132.700 Kč, v letošním roce se předpokládá získat nájemné ve výši celkem 133.400 Kč.

(red)

 

Poslat nový komentář