Jestřábi počtvrté v řadě zvítězili, Bobry udolali 4:1

Jestřábi počtvrté v řadě zvítězili, Bobry udolali 4:1
ilustrační foto

Jestřábi hostili v posledním domácím utkání v základní části Bobry z Valašského Meziříčí, a přestože byli v utkání favority, nečekalo je snadné střetnutí.

První gólovou příležitost domácích měl až po jedenácti minutách hry útočník Žajgla, který se však po kombinaci se Sedlářem nedokázal proti Vlachynskému prosadit. Přeci jen o něco aktivnější Jestřábi se gólové radosti dočkali v 18. minutě, kdy se po závaru přesně trefil Mikšovský. Netrvalo však dlouho a hosté vyrovnali. Krátce po vstřelené branky byl totiž vyloučen Čuřík a po necelé půlminutě přesilovky vyrovnal Haas - 1:1. Nerozhodným stavem skončila i první třetina.

Ani ve druhé dvacetiminutovce nebylo tempo hry nijak valné a to, co si vypracovali prostějovští forvardi, kryl brankář Bobrů. Velkou šanci na obrat ve skóre měli Valašskomeziřičtí v druhé polovině třetiny, kdy hráli dvakrát po sobě přesilovku 5 na 3, k ohrožení Sedláře se však příliš nedostali. Vstřelit branku mohli hosté paradoxně až po vypršení trestu Prostějovanů, kdy jeli dva valašští útočníci na jednoho prostějovského obránce, Sedlář v bráně se však výborně přesunul a střelu Lehečky kryl. Jak nakládat s dvojnásobnou početní výhodou ukázali Jestřábi svému soupeři na konci třetiny, konkrétně v její poslední vteřině, kdy po závaru uklidil puk do branky Žajgla.

Druhý gól těsně před odchodem do kabin domácí nabudil a po šesti minutách třetí části hry se radovali potřetí - znovu z přesilovky se perfektně trefil Čuřík. Hosty tato branka nalomila, začali být vylučováni a hra v přesilovce Jestřábům ve středu svědčila. V čase 48:49 využil tu již třetí v podání domácích střelou do prázdné branky Černý. Přes ojedinělé šance již do závěrečné sirény další gól nepadl, proto Jestřábi získali do tabulky důležité tři body za výhru nad Valašským Meziříčím v poměru 4:1. Zůstali tak na čtvrtém místě, na záda jim však dýchá Vsetín, který v důležitém utkání vyhrál v Opavě 6:2.

 

LKH Jestřábi Prostějov - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 18. Mikšovský (Ševčík, Peštuka), 40. Žajgla (Peštuka, Ševčík), 47. Čuřík (Doseděl, Šebek), 49. Černý (Šebek) - 19. Haas (Hartmann). Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1, navíc Smejkal (PRO) 10 min. OT za úder do oblasti hlavy a krku, Ovšák (VAL) 10 min. OT za nesportovní chování, Duba (PRO) 10 min. OT za nesportovní chování. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Diváků: 1120.

 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Mikšovský, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Vlachynský - Ambruz, Bokroš, Černý, Dostál, Haas, Hartmann, Knebl, Lehečka, Machala, Mikel, Musil, Ovšák, Varga Ma., Varga Mi., Vašut, Vodný, Voznica, Zábojník

(red)

Poslat nový komentář