Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička

Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička
ilustrační foto
Další fotky: 
Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička
Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička
Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička
Ze tří utkání nechali Jestřábi Opavě bod, v prodloužení rozhodl Jedlička

I třetí utkání v řadě proti Opavě dokázali Jestřábi dotáhnout do vítězného konce. Byť celý zápas museli dotahovat soupeřův náskok, který byl v první třetině dokonce tříbrankový, závěr utkání a následné prodloužení dopadlo lépe právě pro domácí. Velkou zásluhu na tom má Robert Jedlička, jenž předvedl skvělý trestný nájezd v prodloužení a rozhodl tak o dělbě bodů. 

Do utkání vstoupili lépe hosté. Již v první minutě dorazil Lukáš Černý do branky střelu Tichého a Opava šla do vedení. Po této rychle akci se hra mírně uklidnila a to až do 10. minuty, kdy opět udeřili hosté. Jakub Vítek dostal přesnou přihrávku a svůj únik přetavil v druhou branku Opavy. O 23. vteřin později se hráči Slezanu prosadili potřetí. Tomáš Měch vyslal na Vrbu jednoduchou střelu, která ale skončila přesně mezi gólmanovým betonem a lapačkou. Po tomto rychlém sledu gólů uvolnil Vrba v prostějovské brance místo Vydrželovi. Do konce třetiny dokázali Jestřábi markantní náskok snížit. Pět minut před koncem prvního dějství využil přesilovku Robin Ševčík, kterému před modrou nahrál Černý. Ševčík nabruslil do třetiny, přešel dva obránce a střelou nad lapačku Šafránka překonal.

V úvodu druhé třetiny se naopak do šancí začali dostávat domácí. V první tutové příležitosti se ocitl Novák s Dubou, kteří ujeli hostující obraně, ale prostějovský kapitán zakončoval pouze do Šafránka. Podobná akce jako předešlá, akorát v ní místo Nováka jel s Dubou Šebek, skončila úmyslným posunutím branky ze strany opavského gólmana. Vzápětí neudržel nervy na uzdě hráč Slezanu Kukol a za vražení na hrazení si odešel opykat 2. minuty. Následná přesilovka 5 na 3, ale kýžené góly nepřinesla. Až další početní výhoda, tentokrát za faul Bednárka, přinesla snížení na 2:3 poté, co Zdeněk Novosad využil závaru před brankou a přehodil puk přes Šafránka do brány. Naprosto skvostnou akci předvedli domácí hráči v 39. minutě. Černý s Kumstátem rozebrali obranu Opavy a druhý jmenovaný mohl zakončovat. V poslední chvíli ale raději předal puk Šebkovi, který odkrytou branku neminul. Bohužel o minutu později předvedli hosté podobnou akci, kterou zakončoval Lukáš Černý a Opava opět odskočila na rozdíl jedné branky.

Třetí dějství začalo laxně na obou stranách. Ani jeden z celků se nedostával do šancí a hrálo se dlouho bez přerušení. Pak ale v 6. minutě dostal zpoza brány přihrávku Černý a střelou pod břevno opět vyrovnal skóre. O dvě minuty později se ale moc prostějovská obrana nepředvedla. Kumstát neudržel puk, kterého se ujal Mlýnek a svůj samostatný únik proměnil v gól střelou mezi betony Vydržela. Bleskurychlou přesilovku využili domácí v 54. minutě. Po vyhraném buly se puk dostal k Handlovi a ten z první Šafránka překonal. Do konce třetiny se již skóre nezměnilo a tak o tom, kdo získá bonusový bod muselo rozhodnou prodloužení a případné nájezdy.

To skočilo ani ne po třech minutách. Do šance se dostal Jedlička, ale v poslední chvíli byl atakován a navíc Šafránek opět posunul branku. Rozhodčí nekompromisně nařídil nájezd, který dobře technicky vybavený Jedlička proměnil střelou k tyči. LHK Jestřábi Prostějov - HC Slezan Opava 6:5 po prodloužení. 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes - Stráněl, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák

HC Slezan Opava: Šafránek (Novák) - Vrabel, Galvas, Tichý, Tuma, Kukol, Mosler, Bednárek, Mlýnek, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Kocián, Wolf, Černý, Chalupa

-vil-

Poslat nový komentář