Ve středu mohou Jestřábi rozhodnout

Ve středu mohou Jestřábi rozhodnout
ilustrační foto

 

Již pouze jediné vítězství stačí Jestřábům k postupu do semifinále 2. ligy skupiny východ. Dnes zvládli prostějovští hráči důležitý úkol a to porazit Vsetín na jeho kluzišti. Po výsledku 3:5 mají Jestřábi nakročeno k velkému úspěchu.

 

V úvodu utkání byli lepší domácí. Již v druhé minutě se do velké šance dostali Bessonov s Hruškou, ani jeden ale pořádně nezakončil a přečíslení zůstalo nevyužito. Po této šanci se Jestřábi trošku vzpamatovali a začali vsetínskou branku více odstřelovat. Nakonec ale první gól vstřelili hráči vsetínského HC. Nejprve publikum zahučelo po Hešově střele, která skončila na tyči. Pak se ale prosadil Zbyněk Spitzer, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Do druhé třetiny Jestřábi doslova vlétli. Již 41. vteřin po začátku vstřelili gól, který ale rozhodčí neuznal, protože tečující Duba stál v brankovišti. Naštěstí to prostějovské hráče nemuselo příliš mrzet, jelikož již o 40 vteřin později propálil Hromadu mezi betony Petr Žajgla. Do vedení opět poslal Vsetín Ondřej Hruška. Dorazil do branky puk, který vypadl Sedlářovi z výstroje. Vyrovnávací branku zařídil Lukáš Duba. Fintičkou se dostal přes dva obránce a překvapeného Hromadu prostřelil mezerou mezi betony. Obrat dokonal Jakub Čuřík, který po Kolibárově střele sebral odražený puk, obkroužil branku a překonal Hromadu, který se nestihnul přesunout.

Stejně rychle jako vyrovnali Jestřábi v úvodu druhé třetiny, dotáhli domácí skóre v třetině třetí. Po krásné kombinační akci, která naprosto rozložila domácí obranu, vymetl horní růžek Daniel Vaňka. Na to aby se Prostějov ujal skóre, potřeboval akci, skládající se z pěti střel. Nejprve vystřelil Osina, dorážel David Šebek, ale prostřelit Hromadu se podařilo až Čuříkovi. V závěru zápasu museli ustát Jestřábi veliký tlak, který ustal až po gólu Martina Stejskala do prázdné branky. HC Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 3:5.

Sestavy:

VHK Vsetín: Hromada (Plšek) - Farda, Heš, Spitzer, Žabčík, Pelc, Hoďa - Zúbek, Vaněk, Sprušil - Korčák, Hruška O., Vítek - Kozák, Bessonov, Hruška P. - Hambálek, Holík.

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Finkes, Peštuka, Osina, Kolibár - Stejskal, Duba, Smejkal - Mikšovský, Ševčík, Žajgla - Černý, Čuřík, Šebek - Meidl, Stráněl.

 

 

-vil-

Poslat nový komentář