Mladí Jestřábi včera peníze nedostali. Jednání pokračuje dnes

Mladí Jestřábi včera peníze nedostali. Jednání pokračuje dnes
Foto

Až do půl desáté večer čekali včera prostějovští zastupitelé na zástupce hokejového klubu LHK Jestřábi mládež. Ti prý přislíbili podepsat smlouvu s jiným mládežnickým klubem, SK Prostějov 1913, a ukončit tak vleklý spor. Zastupitelé nakonec po bouřlivé debatě podpořili finanční dotaci pouze SK Prostějov 1913. 

Zastupitelé v pondělí však původně měli jednat jen o dotaci milion a dvě stě tisíc korun pro SK Prostějov 1913. Následně se ale objevila informace, že se kluby dohodly a na spadnutí tak je přestup hokejových dětí do mladšího ze spolků. To však, jak bylo oznámeno na zastupitelstvo, padlo. Přestože se představitelé obou klubů, jak zaznělo na zastupitelstvu, domluvili na večerní schůzce a podpisu. "Zástupci Jestřábů na dohodnutou schůzku nepřišli a nic nepodepsali," bylo konstatováno na zastupitelstvu.  Předseda SK Prostějov 1913 Milan Sedlo následně uvedl, že podle něj se Jestřábi dohodnout nechtějí. "Očekávám naopak, že v brzké době nabízenou částku za dohodu, dva miliony, navýší," sdělil zastupitelům. Jak posléze dodal, pro jeho klub je tím věc uzavřena.

Zastupitelé se tak následně shodli a hlasováním finance klubu Marka Černoška a Milana Sedla poslali.

Co bude dál s dětmi, působícími pod hlavičkou LHK Jestřábi mládež, zatím jasné není. „Je mi líto, že v tomto případě jsou právě ony rukojmími boje dospělých,“ posteskla si primátorka Alena Rašková.

Dnes probíhá jednání k bodu LHK Jestřábi. (ber)  

Komentáře

Co tady píšete za lži?!

Poslat nový komentář