Jestřábi srovnali krok

Jestřábi srovnali krok
ilustrační foto

Série se rozhodne až ve středu na půdě Havířova. S veškerým vypětím sil dokázali prostějovští hráči porazit AZet 2:1. Je nutno říct že Jestřábi byli v dnešním zápase lepší a dostávali se lépe do větších šancí. Ve druhé třetině si domácí vypracovali dvou-gólový náskok. O ten málem přišli v posledních třech minutách hry, kdy nejprve hosté snížili na 2:1 a pak je od úplného vyrovnání oddělila pouhá tyčka. 

V první polovině úvodního dějství byli aktivnější hosté. Rozhodnuti ukončit sérii se vrhali do útoku s maximální vervou a obrana Prostějova jen stěží bránila Sedlářovu klec. Již ve druhé minutě si Jestřábi zavařili. Petr Žajgla se zbytečně vyfauloval. Naštěstí se AZetu přesilovka nepovedla. Do konce třetiny se neobjevila žádná vetší šance. Oba týmy hrály ze zajištěné obrany, a když už nějaká střela prošla až na brankáře, Sedlář ani Daneček ji neměli problém zlikvidovat.

Druhá třetina patřila Jestřábům. Byť prvních pár vteřin strávili ve vlastním obraném pásmu, postupem času se začali stále více osmělovat a útočit. První branku zápasu pak v 27. minutě vstřelil Jan Kolibár. Přesilovkový tlak vyústil v několik střel na Danečka a právě odražený puk doklouzal ke Kolibárovi a ten bez problému zakončil. V další velké šanci se hned dvakrát objevil kapitán Duba. Nejprve tečoval mimo slibnou střelu Doseděla a pak v samostatném úniku přestřelil branku. Naprostou euforii na stadionu v Prostějově způsobil Jakub Čuřík, který přesnou přihrávku Mikšovského přetavil v další branku prostějovského LHK.

Pokud někteří čekali drtivý tlak AZetu v úvodu třetí třetiny tak se mýlili. Jestřábi dál pokračovali ve svých útočných akcích.Velkou šanci navýšit skóre měl Černý, kterého do samostatného úniku poslal Čuřík, naneštěstí jeho střelu Daneček zlikvidoval. AZet začal zlobit až v posledních třech minutách zápasu. Nejprve blafákem snížil Sztefek a o chvilku později nastřelil další hráč hostí břevno Sedlářovi branky. S vypětím všech sil Jestřábi nápor šestice hostujících hráčů ubránili a vynutili si tak pátý zápas. LHK Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 2:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Meidl, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák, Mikšovský.

AZ Havířov: Daněček (Vrba) - Prokop, Rimel, Krisl, Balčík, Machálek, Vydra, Zientek L., Zientek M., Lhotský, Pechanec, Maruna, Sztefek, Potočný, Daneček, Říčka, Klimša, Kraft, Stránský, Pavlas Kopún.

 

-vil-

Poslat nový komentář