Prostějov opět vstřelil 8 branek

Prostějov opět vstřelil 8 branek
ilustrační foto

Dnes se hrálo 2. kolo 2. ligy skupiny Východ, kde hrají i LHK Jestřábi Prostějov. Prostějov hrál na ledu Valašského Meziříčí. Utkání slibovalo také jako protivníka gólmana domácích, který před dvěmi lety bránil branku Prostějova. Zkušenosti se mu však zúročit nepodařilo a Prostějov vyhrál 8:5. Prostějov se tím pádem dostal do čela tabulky, se stejným počtem bodů jako Havířov, ale s lepším skóre.

Utkání začalo velice rychle, hned po pár vteřinách přišlo první zakázané uvolnění. Po pár minutách přišla i první šance. Domácí Coufal v samostatném úniku, ale gól nestřelil. V 10. minutě padl první gól. Prostějov dlouho držel útočnou třetinu až se ke střele dostal Kumstát a hosté se dostali do vedení. Krátce poté byl vyloučen prostějovský Stráněl za podražení. Domácím se ale nedařilo ani zůstat v útočném pásmu. Prostějov tedy první oslabení bez zjevných problémů ubránil. V 16. minutě Slovák nenechal zvýšit hosty nádskok po střele Černého. O pár minut později byl tlak na Prostějovskou branku, který zakončil Bokroš vyrovnáním na 1:1. Hned po rozehrávce se do šance dostal Duba, ale Slovák opět chytá. Ještě před poločasem se, ale Prostějov opět dostal do vedení, po chybě Slováka, který se domníval že puk je v bezpečí, jenže ležel vedle něj. Novosad tedy jen puk dorazil do prázdné brány.

Druhá třetina začala velice z ostra. Neoběhlo ani 30 sekund a už hosté zvyšovali. Nejprve střílel Duba, jeho střelu ale brankář vyrazil. Druhou možnost střílet dostal Handl a ten se již nemýlil. Ale i domácí si s další akcí pospíšili. Knebl překonal prostějovského Vrbu a bylo sníženo na 2:3. Domácí nedostali šanci se radovat příliš dlouho, za necelou minutu volný Berčák opět zvyšuje nádskok hostů na 4:2. A přišel 4. gól této třetiny během prvních 3 minut. U zakončení byl opět Borkoš, střelec prvního gólu domácích a vyhnal Vrbu ven z brány. Vrbu vystřídal mezi tyčemi hostů Vydržel. Následně se do přesilovky 5 na 3 dostali domácí, nejprve byl vyloučen Tomiga za nedovolené bránění a poté i Duba za zdržování. Tato přesilovka domácích taky přinesla vyrovnání. Zakončoval Ambruz, 4:4. Do konce třetiny už se moc neděje, kromě několika vyloučení na obou stranách, ale žádná ze stran si již nevytvořila šanci na další gól.

Poslední dvaceti minutovka začala opět rychle. Michal Černý střelil pátou branku Prostějova, 5:4. ve 44. minutě byl vyloučen Duba za podražení, následně dostal i 10-ti minutový osobní trest. O 4 minuty později hosté zvyšili svůj nádskok. Po vyražení od Slováka střílel Šebek, 6:4 pro Prostějov. Valmez v 56. minutě ještě snižil rozdíl ve vlastním oslabení, střelcem se stal Voznica. Domácí si ihned vzali oddechový čas. Po vyloučení hostujícího Stráněla za hákování, domácí stáhli golmana a hráli přesilovku 6 na 4. Prostějovu se ale podařilo ještě dostat ke střele Šebek zvýšil vedení. Na konečných 8:5 ještě zvýšil, také do prázdné brány, příchozí z trestné lavice Stráněla.

 

Sestavy:

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) - Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Knebl, Kolovratník, Martiník, Mikel, Prycl, Sadil, Ševčík, Šoula, Vajda, Varga D., Varga Mir., Voznica, Zábojník

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Arnošt, Jedlička, Kumstát, Dufka, Tomiga, Finkes, Novosad, Duba,Handl, Zachar, Šebek, Černý, Stráněl, Kryl,Berčák

Rozhodčí: Škach - Smilek, Goňa

-red-

Poslat nový komentář