Vydržel má čisté konto, Jestřábi porazili Vsetín

Vydržel má čisté konto, Jestřábi porazili Vsetín
ilustrační foto

 

Po nevydařeném zápase v Novém Jičíně se snad Jestřábi opět vrací na vítěznou vlnu. Poté co zdolali v sobotním zápase Vsetín pěkným výsledkem 3:0, si tak kromě Vrby, připsal své první čisté konto i Vydržel. Zdali forma prostějovským borcům vydrží, se můžeme přesvědčit již ve středu, kdy na Jestřáby čeká další domácí duel tentokráte s Frýdkem- Místkem.

 

Zápas začal velmi opatrně z obou stran. Domácím byla hned v úvodu nabídnuta přesilová hra po faulu Tesaříka, ale žádný z prostějovských hráčů se nedokázal prosadit. Poté se hra přesunula do režie hostů. Ve 12. minutě měli obrovskou šanci Kajaba s Dubcem. Poté co přečíslili prostějovskou obranu, musel střelu druhého jmenovaného bravurním zákrokem likvidovat Vydržel. I další velkou šanci hostí likvidoval Vydržel, který si tentokrát počkal na Kubovu pumelici. Nakonec to ale byli domácí, kdo otevřel skóre. Zacharova přihrávka zpoza brány našla Černého, který nikým neatakován zamířil přesně.

Ve druhé třetině už byli jednoznačně lepší prostějovští borci. V 8. minutě přidal druhý gól David Zachar, ke kterému se puk odrazil po Šebkově střele a prostějovský útočník už před brankou puk jenom dorazil. A spolupráce Šebeka se Zacharem vedla i ke třetí brance v síti Vsetína. Tentokrát si Šebek najel od modré, přihrál před branku Zacharovi, a ten perfektním blafákem překonal Plška. Jestřábi mohli ještě do konce třetiny zvýšit náskok a nejblíže k tomu měl David Šebek, který ale svůj samostatný únik nezakončil přesně.

I ve třetím dějství dominovali domácí. Vsetínští hráči se nedokázali prosadit a dostat se tak to vyložené šance. Oproti tomu Jestřábům se to dařilo náramně. Na listinu střelců se málem zapsal i Lukáš Duba, ale jeho branka nebyla uznána, jelikož stál v brankovišti. Stejně tak i Kumstátova pecka od modré nenašla kýžený cíl. A ani Zacharovi se nepovedlo vstřelit hattrick. Velmi blízko k tomu byl v závěru utkání, když jel sám na Plška, ale hostující gólman předvedl skvělý zákrok a skóre tak již zůstalo nezměněné. LHK Jestřábi Prostějov – VHK Vsetín 3:0.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vydžel - Jedlička, Kolibár, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkes, Arnošt - Novosad, Duba, Handl - Zachar, Šebek, Černý - Stráněl, Kryl, Berčák 

VHK Vsetín: Plšek - Farda, Vrba, Vodák, Tichý, Tesařík, Okuliar, Mečiar, Žabčík, Zúbek, Vaněk, Brezáni, Dubec, Hruška, Mikšovský, Kubo, Podešva, Kajaba, Vítek, Holík

-vil- 

 

Poslat nový komentář